De eerste foto van december 2013 is om 0:00 gemaakt, toen ik in ’s Hertogenbosch op de trein naar Sittard aan het wachten was, nadat ik op 30 November met de trein uit Nijmegen daar was aangekomen. Daarna is het zestig minuten stil, maar om 1:00 haal ik toch nog even de telefoon uit mijn zak, wat resulteerde in niet meer dan een blauwe lijn… maar die Blauwe Lijn was dus wel het stationsbord van Schinnen, waar ik met de Intercity doorheenreed… zo vaak doe ik dat immers niet, en ook nu was het niet helemaal vrijwillig, ik was liever met de 6900 gekomen, maar daarvan was de laatste trein al weg, toen die Intercity uit ’s Hertogenbosch met vertraging in Sittard binnenkwam. Uiteindelijk maakte ik nog een foto van het verlaten station van Heerlen.
Daarna komt weer de maandagochtend, waar ik de foto’s mag maken voor het logboek van het informaticaproject… meteen daarna nog een foto van mij in het Natuurkundelokaal. De Proefwerkweek was net voorbij, dus de kindertjes op het studiebegeleidingsinstituut hadden op dit moment dus weinig hulp nodig: ik ging maar naar het station, en maakte met de telefoon nog een kleine foto in de zon.
Ook ik was klaar met de examenweek, dus ik had ook wat tijd, tijd om met een lampje en een van de vele waterflesjes die hier op mijn kamer liggen te spelen. (“Je kunt ze deze week toch eens gaan… / tellen”).
Daarna nog wat foto’s op weg naar school, waar het blijkbaar een beetje gevroren heeft, maar waar wel wat zon te zien is. Ook ’s avonds kwam ik nog wel eens langs het station van Schinnen.
Nog een maandag met informatica, maar weer zonder studiebegeleiding. Maar de week daarna is er weer langzamerhand wat te doen, en ik had ’s ochtends al de Griet meegenomen, voor de prachtige rode hemel boven Schinnen, en ’s middags speel ik dan nog wat met de lamellen op het instituut, verder nog een zonsondergang vanuit Bekkerveld, wat treintjes, een bankafschrift (ik had even geen zin, het te scannen, dus heb ik er maar een foto van gemaakt), een systeembord van Natuurkunde (al in de vierde wilde ik een foto van mijn prachtige schakeling maken… maar om daarvoor de camera uit mijn kluis te halen, en dan te wachten tot de film ontwikkeld is; nu gebeurde dat met Wilhelm), en weer een klein bezoekje aan het station van Spaubeek.
Op 20 december was de camera dan weer jarig, op het station van Schinnen maak ik wat foto’s, en met Wilhelm controleer ik, of ik er, nadat ik bij 100 km/h uit het raam hing, nog enigszins uitzie, voordat ik “De Uitsprakenlijst” zou gaan voordragen.
Daarna komen de kerstdagen langzamerhand, omdat mijn moeder moest werken, kregen we ook de dagen ervoor al wat lekkers uit het ‘kerstassortiment’, waarvan de bakjes nogal een leuke vorm hebben.
Ook zou ik in de kerstvakantie een jongen uit Schinnen de weg naar Heerlen moeten wijzen, op de fiets. Omdat het nogal regende begeleidde ik hem met de trein, aangezien ik hem ’s avonds weer zou ophalen, en dus vier keer dat laatste stukje met de bus zou gaan, heb ik een dagkaart genomen, en als ik toch een dagkaart heb, kan ik eigenlijk ook eens helemaal met de bus van Schinnen naar Heerlen gaan… het duurt een uur, als uitzicht heb je Hoensbroek, Palemig en Schandelen… dat is dus echt alleen maar ‘omdat het kan’.
Verder nog een paar foto’s van de remschijven en remblokken op de Plan V 965, en, op een dag waarop ik met de fiets alleen naar Heerlen ging, een foto van De Boom, waar wij in Maart de groepsfoto gemaakt hebben. Op 27 december moest ik voor mijn vader nog wat langsbrengen in Schinnen, waarbij ik nog langs dat veld kwam, waar ooit eens een Basisschool lag.
Ik de kerstvakantie kwam ook weer een vriend uit het dorp langs, en waar we vorige keer een ravage hadden aangericht, om met krijt het licht zichtbaar te maken… doen we dat dit keer met geluid. De laatste dagen moest ik snel nog even wat langsbrengen bij familie een dorp verder, waar ik op de terugweg nog een paar foto’s maakte.