HSS Veldenhaag
"De Veldenhaag bestaat sinds 1990 en is de oudste internationale HSS verbinding", dat is de inleiding van de reisinformatiefolders in de Veldenhaag-treinen. En omdat 't de oudste is, en eigenlijk een van de weinige echte "volwassen" internationale HSS-en, blijven we hier maar liever vanaf... het enige probleem, het spoor waarover hij moet rijden ligt er niet meer... en een station waar hij moet stoppen is íetsjes kleiner geworden.
Vroeger reed deze trein Velderberg - Kolten - Omaberg - Zandersberg - Blaronia - Saarvag - Heerlen - Eindhoven - Rotterdam - Den Haag HS - Den Haag Centraal; nu Blaronia dus niet meer bestaat, zijn er twee mogelijkheden: ofwel omrijden via Gester, of de reizigers in de bus laden, en via de A3 naar Beldereijen rijden. Bij de Veldenhaag is dus voor dat laatste gekozen. Vanuit Velderberg rijdt de trein naar Zandersberg Zuid, daar worden dan de reizigers voor Nederland in een bus geladen, het HSS-stel rijdt dan (met reizigers) verder naarhet Vliegveld (!) Laagming. De bus rijdt naar Beldereijen, waar een aangepast HSS1vh stel klaarstaat, dat geen 8, maar 6 tussenrijtuigen telt, zodat-ie nog bij de bouwput van het Maankwartier kan stoppen. Daarna rijdt-ie de bekende weg naar Den Haag.
Voor het "binnenlandse deel" zal dat wat overblijft aan HSS1vh-stellen gebruikt worden; als aangezien die een nogal opvallende kleurstelling hebben, en buiten de Mïkcútëse wisselstroom, verder alleen op de 1,5kV= kunnen rijden, maar niet over KVB o.i.d. beschikken. Ik heb het nog niet uitgerekend, hoeveel er nodig zijn etc, maar voor het binnenlandse deel kan in principe alles gebruikt worden, dat 280 km/h kan (eventueel zou misschien zelfs een Galiocek-werner het kunnen rijden, maar dan moet voor zo'n situatie weer een bijzondere vergunning worden uitgeschreven, aangezien het snelheidsmaximum in Mïkcútë op 200 km/h ligt).
De reistijden veranderen dus - afgezien van het stuk met de bus - niet, er wordt geprobeerd, om aan zeker één kant van de bus (het liefst Nederland) de oude dienstregeling aan te houden. De trein blijft elke twee uur rijden, maar er komt nog een avond/nachtverbinding bij.

HSS Schipholverbinding
Zei ik niet iets over vliegvelden? ok, dat hebben ze hier misschien íets te letterlijk opgevat, deze trein stopt namelijk bij maar liefst vijf vliegvelden: Schiphol, Zandersberg De Wissel, Zandersberg Laagming, IFOS|AISO en het station van Maastricht waar aansluiting op de bus bestaat.
Het mag een beetje worden gezien als de 'opvolger' of 'vervanger' van de HSS "Dompen - Amsterdam", die voorheen samen met de 2-uurs Veldenhaag een uurdienst vormde.
Een vleugeldeel rijdt Schiphol - Amsterdam Centraal - Utrecht Centraal - Eindhoven - Saarvag, in Saarvag wordt hier het vleugeldeel uit Maastricht eraan gehangen. Daarna rijden ze samen naar Gester en Zandersberg De Wissel, waar het deel van Schiphol verder rijdt naar Zandersberg Oost - Zandersberg Zuid - Zandersberg Laagming, en het deel uit Maastricht via de HSL naar Asqu, en daarna naar IFOS|AISO.
Beide vleugeldelen zullen gebruik gaan maken van aangepaste HSS3INT-stellen, waar bijvoorbeeld speciale bagageruimtes voor die vliegmensen zijn ondergebracht. Deze trein rijdt in Principe 2 keer per uur. Overdag soms wat minder, daarvoor heeft deze lijn wel bijzonder vroege en late verbindingen. Ook zijn er een aantal treinen zonder Maastricht-deel.

HSS / ICE Zandersberg − Berlin
E-I-N-D-E-L-I-J-K zijn ze erachter gekomen, dat er een Hogesnelheidslijn van Zandersberg naar Aanloren ligt... ok, dat wisten ze hopelijk wel, want ze hebben 'm zelf gebouwd, maar ze hebben nu ook door, dat er een spoorlijn van Aanloren naar Bremen ligt; en als je die twee achter elkaar legt... kom je van Zandersberg naar Bremen!. De omweg via Gekstot is dus op deze verbinding verleden tijd...
Dit is weer eens een Internationale trein, dus Zandersberg CS - Aanloren CS - Bremen Hbf - Hannover Hbf - Berlin-Spandau - Berlin Hbf - Berlin Ostbahnhof.
Dit rijdt-ie sowieso elke twee uur.
Een keer in de ochtendspits, één keer in de avondspits, en één keer 's nachts rijdt-ie na Berlijn nog door naar Dresden.
De trein wordt met twee stellen HSS3INT gereden. Op één omloop Zandersberg - Berlin rijdt de ICE 3M.

HSS / ICE Nufbasveger
Hierbij komt een stel uit Velderberg, het andere van Omaberg Oud Centraal - Omaberg Naiming/CS - Omaberg Sjooter naar Kolten, van daaruit rijden ze verder naar Aanloren - IFOS/AISO - Lamstad - Aachen - Köln - Köln/Bonn Flughafen - Frankfurt Flugh.
Hierna rijden de meeste treinen (elke 2 uur) door naar Frankfurt Hbf. Eén van de treinen die als ICE gereden wordt zal doorrijden naar Basel (vóór de Nederlandse ICE naar Basel), die rijdt dan 's avonds terug, ná de ICE naar Nederland.

HSS / ICE De Duitser
Deze trein rijdt sowieso Zandersberg De Wissel - Gekstot CS - Aachen Hbf - Köln Hbf - Frankfurt (M) Flughafen - Frankfurt (M) Hbf. Dit rijdt-ie elke twee uur, met nog een paar extra spitstreinen. Elke vier uur rijdt-ie dan door naar Würzburg - Nürnberg - Ingolstadt - München. Twee van deze treinen rijden niet deze weg door, maar gaan na Frankfurt naar Fulda - Kassel - Hannover Hbf.
Deze treinen worden gereden met ICE3M dubbel, of enkel HSS3INT; de treinen naar Hannover zijn sowieso HSS-en.

ICE Noordverbinding
Dit is eigenlijk een EuroCity, die elke vier uur Velderberg - De Hel - Cetaren - Aanloren - Slimstot - Hannover rijdt. Vier van deze treinen rijden echter als ICE, en dan rijden ze na Hannover door naar München.

HSS Zandersberg - Stuttgart-München
Deze trein valt dus in de categorie van treinen die 'door Frankrijk gaan': Deze HSS rijdt namelijk Zandersberg CS - Zandersberg Aline - Zandersberg De Wissel - Gekstot CS - Metz - Strasbourg - Kralsruhe - Stuttgart Hbf - München Hbf. Een stel rijdt Zandersberg CS - Zandersberg Zuid - Zandersberg Oost en wordt in De Wissel aan het andere gekoppeld
Deze trein rijdt volledig als HSS.

TGV TGV Mïkcútë
Een verbinding die wat minder typisch voor het nieuwe concept is. Enkele TGV's van de SNCF die van Nantes of Quimper via de LGV Atlantique, de LGV Interconnexion Est en uiteindelijk de LGV Est européenne naar Metz, rijden daarna door naar Gekstot en Aanloren.

TGV Frankrijkverbinding
Geweldig originele naam... voor een "TGV" die elke twee uur eerst eens van het Centraal Station naar Zandersberg de Wissel rijdt. Daarna gaat 't een heel stuk rustiger over oude sporen via Gester naar Lille. Daarna gaat het wel weer over de LGV Nord naar Parijs. Een beetje als bij de Thalys wordt er in de zomer een ietwat andere route gereden: in plaats van te eindigen in Gare du Nord, rijdt de trein via de LGV Interconnexion Est verder naar het zuiden.