Een voorbeeld, de "Intercity naar Rompvelden van nul uur zeven" heeft als nummer IC623. In - bijvoorbeeld - Duitsland zou het treinnummer dan 623 zijn, en daar is het kleine verschil met de MS: hier staat de treinsoort voor het eerste cijfer van het zescijferige treinnummer.
In principe heeft een trein in Mïkcútë een treinsoort, en een één- tot vijfcijferig treinnummer. Iedere trein heeft echter ook een zescijferig treinnummer, waarbij het eerste cijfer voor de treinsoort staat, vervolgens een aantal nullen, zodat samen met het eigenlijke treinnummer een zescijferig nummer ontstaat.
Ons voorbeeld IC623 is dus ook Trein 200623.
De "HSS naar Nono CS van eenentwintig uur zesenvijftig", HSS59 om precies te zijn is dan Trein 100059.
Bij dat treinnummer mag dan overigens geen treinsoort meer aangegeven worden, IC200623 kan dus niet. Het treinnummer van die trein zou dan een 2 (voor Intercity zijn), een dusdanig aantal nullen, dat met het eigenlijke treinnummer een zescijferig nummer ontstaat, in dit geval... −1 dus...
Een kleine uitzondering vormen enkele extra treinen, waar de 'treinsoorten' ET en SZ immers voor een 0 staan, dus ET5010 is gewoon trein 5010. Verder is het natuurlijk ook mogelijk om een trein te hebben, die helemaal geen treinsoort heeft, en dus ook "een 0 krijgt".

1 HSS
2 IC
3 IR
4 Sneltreinen
5 Stoptreinen
7 EC, EN en binnenlandse nachttreinen.