(kleine fout:"Beldereijen − ZB CS BUS" moet "Beldereijen − ZB Zuid BUS" zijn)

Ik heb nog een spoorboekje, waar je in Saarvag in de HSS kunt stappen, en 1 uur en 39 minuten later in het Centraal station van Zandersberg staat. Laat een ding duidelijk zijn, die tijden zijn voorbij.
Sinds de stad "Blaronia" niet meer bestaat, en daar dus ook geen trein meer doorheen kan rijden, is het een hele wereldreis geworden, om van Saarvag naar Zandersberg te komen.
Nu moet men (met een keer kopmaken onderweg, in plaats van de overstap in Blaronia) eerst naar Gester, van daaruit (met nog een keer kopmaken, omdat het spoornet eigenlijk niet ontworpen is om op die manier van Gester naar Zandersberg te komen) naar Zandersberg De Wissel.
Het spoornet is niet alleen zoals eerder gezegd niet ontworpen om buiten Blaronia om naar Zandersberg te komen, het is eigenlijk helemaal niet ontworpen om vanuit Gester ergens heen te komen (omdat Gester, voor de bloem-boom, en voordat het gebiedshoofdstad werd ook niet zo heel erg veel voorstelde). Gelukkig lag er nog om wát voor onverklaarbare reden dan ook die ene 140-km/h lijn van Gester naar Silip, die nu opeens een belangrijke verkeersader blijkt te zijn. De Oost-West-verbinding via Gester biedt echter maar 120 km/h, dat is wel een verschil met de 320 tussen Blaronia en Zandersberg.
Dan mogen we natuurlijk niet vergeten, dat de Mïkcútënaar vrijwel overal met het openbaar vervoer naar toe gaat, dus ook naar het hiernamaals, wat op de trajecten in het zuiden (waarbij Saarvag−Beldereijen−Gester bijzonder vaak betroffen is) helaas betekent, dat we regelmatig bij deze tijden nog een uur of twee kunnen optellen.
Al met al is de gemiddelde reistijd tussen Saarvag en Zandersberg CS dus een uur of 5-6.
Zoals gezegd gaat de Mïkcútënaar vrijwel overal met het openbaar vervoer naar toe, dus een dergelijk slechte treinverbinding kan natuurlijk geen blijvende toestand zijn... Maar dat was ook niet de bedoeling: In 2016 zal een wat rechtere lijn tussen Beldereijen en Gester voor 200 km/h geopend worden. En in 2017 staat het eerste deel van de HSL Zandersberg − Gester − Lille voor 350 km/h op de planning.