De tram/lightrailsporen in beldereijen zijn voor de tarieven ingedeeld in 7 tramsegmenten. Meestal vormen een paar haltes die dicht bij elkaar liggen één segment (bijvoorbeeld de hele wijk Oievahr, of de hele Campus, maar ook de drie haltes in het centrum).
Sommige stukken vallen onder geen enkel segment, bijvoorbeeld Allschvahr/JorsemwegCentraal Station.
Dit betekent uiteraard niet, dat voor dit stuk geen kaartje nodig is, maar het heeft wel enige invloed:
Men moet een vervoersbewijs hebben, dat geldig is voor alle tramsegmenten waar men in reist (denk hierbij aan prijs van een enkeltje, aantal stempels o.i.d.).
En men reist dan door twee segmenten: dat waar de beginhalte (net nog) ligt, en dat waar de eindhalte (net nog) ligt. Het maakt dan ook niets uit of iemand van Allschvahr/Jorsemweg naar het Centraal Station (Jorsemweg ligt in segment α, CS in segment γ, daar tussenin niets) reist, of van Verkeer naar Heilige Geit/Ibbeleip. (eerst het hele segment α, dan niks en dan vrijwel het hele segment γ).
Als tussen Jorsemweg en het CS wel een eigen segment zou liggen, laten we het ω noemen, zou iemand die van Bibliotheek (de halte voor Jorsemweg) naar Het Eufemisme (eerste halte ná CS) reist, in de segmenten α, ω én γ komen. Ok, voor wie van Jorsemweg naar CS reist, zou dit systeem wel weer van voordeel zijn, die komt dan immers alleen nog maar in segment ω.

Dit kan ook bereikt worden door met zonegrenzen te werken, die tussen twee haltes liggen, maar dit zijn tramsegmenten, geen zones, en tramsegmenten gaan bij de CVB* nou eenmaal van halte tot halte.

*Beldereijen is uiteraard ook volgens het MS-Tariefsysteem ingedeeld in zones, maar de CVB (of eigenlijk de voorloper Commum) heeft dat voor het eigen tariefsysteem zelf weer verder ingedeeld in "Stadsvakken" voor de bus (2 à 3 stadsvakken vormen een zone) of tramsegmenten voor de tram.
(Ja, er zijn wat indelingen... van groot naar klein (Mïkcútë, MS, CVB): Land, Gebied, District, Regio**, Stad, Zone, Stadsvak)
De hele tramtunnel gaat overigens door 6 (van in totaal 8) zones.

**Mïkcútë is niet officieel in "regio's" ingedeeld, deze kunnen dus voor iedere toepassing vrij gebruikt worden, bijvoorbeeld gebruikt telekom deze naam voor de eerste twee cijfers van het netnummer, of Core hier voor een bepaald tariefgebied.