Vandaag mocht ik een sneltrein met CLIM-3 rijden. CLIM-3 is Mïkcútës materieel uit de jaren '60, en wat zeggen wij Nederlanders altijd als wij met ons materieel uit de jaren '60 mogen rijden: "Misschien is het wel de laatste keer". Ok... dat zeggen we in Mïkcútë ook, maar dan niet omdat binnenkort de serie buiten dienst gaat, maar omdat de remmen van het CLIM-3/4 nou niet bepaald betrouwbaar zijn... wie weet wordt het wel de laatste treinrit.
Inmiddels zijn deze series eens flink gereviseerd, en zijn ze inmiddels voorzien van een betere rembesturing. En dat valt écht te merken. Deze trein bestond overigens uit twee ongereviseerde tweetjes. En dat valt ook te merken :p.
Deze hadden overigens ook nog een wat afwijkend interieur, wat in dat gigantische materieelbestand van de MS wel eens voorkomt.


Wat is het toch een mooie cabine... zucht.


Reizigerscompartiment


De stickers boven de deuren. Normaal wordt Klasse in Mïkcútë met een K aan het begin en een E op het eind geschreven, ach, vast een stel half-Fransen die dit ding heelft ingevuld. Waarom eigenlijk het baknummer recht boven de deur staat? geen idee, in ieder geval is dat officieel 343-0022.

En een kleine blik in het balkon.(Morgen is het toevallig een jaar geleden, dat ik voor het eerst in de normale dienst een gereviseerde CLIM-3 reed: www.flickr.com/photos/helogat/7372473606/)