Net als in bijvoorbeeld Parijs en het UK zijn de StadsOV-vervoersbewijzen in Velderberg voorzien van een magneetstrip.
Een Conpas-Kaart is dan een normaal papieren kaartje, met in de magneetstrip de informatie dat het een Conpas-kaart betreft, het kaartnummer en de periode waarin deze geldig is.

Voor een Conpas-kaart moet men altijd geregistreerd zijn bij Ottrave, en de kaart zelf komt ongeveer zeven dagen voor het begin van de maand met de post. Bij de kaart zit dan een factuur met de basiskosten, op dit moment #1,25 (voor de kaart, de administratiekosten en het verzenden), de kosten voor de abonnementen op de Conpas-kaart en eventueel een bepaald voorbetaald reistegoed.

Iedere keer als men door een poortje gaat, wordt in het poortje het tijdstip en kaartnummer opgeslagen. Rond het eind van de maand worden dan alle poortjes uitgelezen, en de gegevens in de centrale verwerkt.
Dan wordt gekeken op welke van deze reizen eventueele (kortings)abonnementen van toepassing zijn, de rest wordt met het voorbetaald reistegoed verrekend.
Verbruikt men meer dan #1,00 van het voorbetaalde reistegoed niet, wordt hiervan 75% terugbetaald. Andersom geldt dit vanaf #0,35, en moet men 125% bijbetalen.

Aangezien er tijdens het reizen in principe geen controle over het reisrecht mogelijk is, wordt de kaart bij controle aan boord door de handterminal gescand (toen er nog geen mobiele controleterminals waren, werd eenvoudigweg het nummer opgeschreven). Dan wordt weer het kaartnummer in de terminal opgeslagen. Zo kan achteraf gecontroleerd worden, of men de kaart van tevoren netjes door het poortje heeft gehaald. Zo niet, volgt een aardige boete.

Voor dit systeem moesten uiteraard behoorlijke systemen op de centrale staan, en ook de poortjes moesten van de nodige techniek worden voorzien. Aanvankelijk was de Conpas-kaart dan ook alleen geldig in de metro in een deel van het centrum, later kwamen hier steeds meer andere delen van de stad, en inmiddels ook de bussen en trams bij.
Tegenwoordig worden steeds meer poortjes in verbinding met de centrale gezet, en de automaten in bussen ongeveer dagelijks uitgelezen, waardoor er nu (o.a. via Internet) ook gedurende de maand al iets meer inzicht in de Conpas-reizen is. Als dit voltooid is, en de mobiele controleterminals ook een verbinding met de centrale hebben, zal het in toekomst mogelijk zijn, gedurende de rit de geldigheid van een Conpas-kaart te controleren. Wel is het al aan veel loketten mogelijk, tussentijds extra reistegoed te kopen tegen het normale tarief.

Het RFID eOV-systeem van de MS wordt in Velderberg dan ook niet gebruikt in het StadsOV.