Gisteren is het nieuwe schooljaar begonnen in Tanzania.

Jammer genoeg kunnen daar niet alle kinderen naar school.

'Mazingira' (swahili voor omgeving, milieu) is een organisatie in Salama, Bunda in Tanzania. Deze wordt gedragen door de lokale bevolking en heeft zich volgende doelen gesteld:

- aan meer kinderen de mogelijkheid geven naar school te gaan, en dit door aan kinderen die niet naar school kunnen door financiële problemen thuis, of omdat ze geen ouders meer hebben, een schooluniform en schoolmateriaal geven, zodat ze naar school kunnen (zonder uniform mogen ze niet naar school).

- het bouwen van een middelbare school, omdat er niet voldoende middelbare scholen zijn om alle kinderen die de lagere school doorgelopen hebben.

- het bouwen van 47 waterputten, omdat de vrouwen uren moeten wandelen om water te halen.

- microkredieten uitlenen aan vrouwen, zodat ze een klein handeltje kunnen beginnen en zo een eigen inkomen kunnen verdienen. Als de moeders het beter hebben, heeft dit ook positieve gevolgen voor de kinderen.

Ik nodig jullie uit eens naar de webstek te kijken om meer over de projecten te lezen: http://www.kono.be/mazingira/nl.html

Wens je ons te helpen, maar twijfel je of het wel zin heeft, bedenk dan dat Mazingira ondertussen dankzij giften reeds aan 90 vrouwen een microkrediet heeft kunnen uitlenen, tientallen kinderen de mogelijkheid hebben gekregen om naar school te gaan, er al een volledige put gesponsord is en de bouw van de school binnenkort kan starten. Toch is er nog veel geld nodig om alle doelstellingen te halen! Maar alle beetjes helpen!

Voor meer info kan je terecht bij mazingira[@]kono.be.

 Alvast hartelijk bedankt!