Zoek drie voorbeelden van een Immersive Space

Wat is een Immersive Space? Het begrip Immersive Space kan op veel manier uitgelegd worden. Iedereen heeft er zijn eigen kijk op. Hieronder heb ik drie voorbeelden staan van dingen die ik een Immersive Space vind.

Voorbeeld 1: Kunst

De werken van Escher zijn zeer apart. Ze kunnen op honderden verschillende manieren bekeken worden. Op deze foto zie je een soort van open huis met allemaal trappen. Er worden veel perspectieven gebruikt. De trappen en muren staan allemaal anders en ook door elkaar heen. Dit zorgt voor verwarring en onduidelijkheid.
Je kunt volledig in deze werken opgaan en er tijden naar staren.Relativiteit - m.c. escher


Voorbeeld 2: Game – Second Life

Second Life is een computerspel. Het is een grote virtuele en interactieve wereld. De mogelijkheden zijn zeer groot, eigenlijk is alles er mogelijk. Iedereen heeft zijn eigen virtuele karakter en kan deze naar wensen maken. Alles wat er op de werelden te staan komt, denk aan gebouwen, wordt bepaald door de mensen zelf. Je hebt alles dus in eigen handen. De wereld kan onbeperkt groot worden en er zijn geen grenzen.
Voorbeeld 3: Film – Star Wars

Star Wars is een bekend en fictief verhaal. Alles speelt zich af in het universum Hier ver vandaan. Omdat het zich afspeelt in het helaal zijn de mogelijkheden onbegrensd. De wereld kan zo groot zijn als je maar wilt.


Datum: 16 – 11 - 2008