Αναδημοσιεύω (και πάλι) δύο αποσπάσματα από κείμενα του πατέρα μου γιατί πιστεύω είναι αρκετά επίκαιρα και δείχνουν τον χαρακτήρα των "κλασικών" Κατερινιωτών... Κι αυτά που συμβαίνουν στην Κατερίνη, νομίζω ότι είναι καλό να τα γνωρίζουμε.

 

Ο ευρολάγνος και μόνιμος επισκέπτης των Βρυξελλών, δήμαρχός μας, δεν υπακούει σε οδηγία της Ε. Ε., περί «αντιρρησιών συνείδησης»

  Θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο (10-11-06) ήταν «οι αντιρρησίες συνείδησης» που, σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να δουλεύουν σε διάφορους Δήμους της χώρας μας και η εργασία τους να ληφθεί ως εναλλακτική στρατιωτική θητεία. Και ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Αμοιρίδης, βροντοφώναξε ΟΧΙ! «Όσοι δεν θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα (την Ελλάδα), δεν τους δεχόμαστε  στο Δήμο Κατερίνης για εργασία, που θα υπολογίζεται ως εναλλακτική στρατιωτική θητεία», είπε ο υπέρ πατριώτης Δήμαρχός μας!

Κύριε Δήμαρχε,

η στρατιωτική θητεία δεν είναι υπηρεσία προς την πατρίδα, προς την Ελλάδα (εκτός φυσικά αν δεχτεί επίθεση, όπως στις 28 Οκτωβρίου του 1940). Είναι υπηρεσία προς τους παγκόσμιους στρατοκρατικούς μηχανισμούς, είναι υπηρεσία προς τον πόλεμο. Και μακάρι να μπορούσαμε, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, να είμαστε αντιρρησίες συνείδησης. Θα σταματούσαν αμέσως οι πόλεμοι, πάνω στη Γη!
Την πατρίδα την αγαπάνε και την υπηρετούνε: όσοι αγωνίζονται, πάντα, για την Δημοκρατία, για την Ελευθερία, για την Κοινωνική Πρόοδο, όσοι αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας του Μεταξά, όσοι αγωνίστηκαν εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής, όσοι αγωνίστηκαν εναντίον των συνταγματαρχών της Χούντας, όσοι, σήμερα, αγωνίζονται εναντίον των αμερικανών  ιμπεριαλιστών.
  Ευτυχώς η παρουσία, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, Σάββα Σιδηρόπουλου, έσωσε την τιμή της πόλης μας! Είπε ο Σάββας Σιδηρόπουλος, ανάμεσα στα άλλα: «…είναι ρατσιστικό να γίνεται διάκριση απέναντι σε μια πολύ μικρή ομάδα πολιτών, που στο κάτω-κάτω την προστατεύει ο νόμος και βάσει του νόμου ο στρατός ζητάει την εξυπηρέτηση αυτή από τους Δήμους» και γι αυτό πρέπει να δεχτούμε την οδηγία.
Εγώ, ως νέος δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣ, πιστεύω πως η απόρριψη της πρότασης είναι ένα στίγμα εθνικιστικο-ρατσιστικό  για την Κατερίνη μας και γι αυτό θα ζητήσω  το θέμα να επανέλθει για συζήτηση στο νέο Δ.Σ., αμέσως μετά τις γιορτές.

Απόσπασμα από τις Ελεύθερες Ριζοσπαστικές Βολές (20-11-2006)

 

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα

Στο άρθρο 4 του Ελληνικού Συντάγματος, που μιλάει -σε εφτά παραγράφους- για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων, γράφει στην 6η παράγραφο:
 «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων».
Και μετά το τέλος του βασικού, για τους πολίτες,  αυτού άρθρου γράφει το εξής:

Ερμηνευτική δήλωση:  «Η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας».
 Το σχόλιο αυτό αφιερώνεται εξαιρετικά στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Αμοιρίδη και στην συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, των δυο παρατάξεων του δικομματισμού, που απέρριψαν την οδηγία της Ε.Ε. για την πρόσληψη ενός αντιρρησία συνείδησης στο Δήμο μας και η εργασία του να προσμετρηθεί ως εναλλακτική στρατιωτική θητεία. Μπράβο τους. Μέχρι και το Ελληνικό Σύνταγμα παραβιάζουν προκειμένου να ικανοποιήσουν το εθνικιστικο-ρατσιστικό πάθος τους!

Απόσπασμα από τις Ελεύθερες Ριζοσπαστικές βολές (27-11-2006)

 

Τέτοια και χειρότερα συμβαίνουν στην Κατερίνη... Πόσα χρόνια πίσω μπορεί να είμαστε ρε γαμώτο, μου λες; Ανυπότακτοι καθειστε εκεί που είστε! Αν δε δέχονται την προσφορά σας για εναλλακτική στρατιωτική θητεία μη σώσει και την πάρουνε! Αντε γιατι συγχίστηκα πάλι... Βέβαια δεν ξέρω τελικά τί γίνεται σήμερα με αυτήν την υπόθεση, αλλά θα μάθω και θα σας πω.