Έτσι λέγεται ο καινούριος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου με ερμηνευτή το Διονύση Σαββόπουλο. "Σαμάνος" είναι λέει, για πολλούς λαούς της Ασίας, ο μάγος-ιερέας που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τον κόσμο των πνευμάτων. 

Αν θέλετε υπάρχει εδώ η δυνατότητα να ακούσετε τον δίσκο on line. Τον άκουσα μία φορά μέχρι στιγμής και δεν μπορώ να πω οτι εντυπωσιάστηκα ιδιαιτέρως. Μάλλον έχει αρχίσει να επαναλαμβάνεται ο Θανάσης, και η συνεργασία με τον Σαββόπουλο (να μην ανοίξουμε κουβέντα τώρα και γι αυτόν...) δεν ξέρω αν τον σώζει. Θα ήθελα πολύ να ακούσω κάτι καινούριο. Βέβαια θα μου πεις ο άνθρωπος σχεδόν δημιούργησε ένα καινούριο ρεύμα μουσικής στην Ελλάδα. Δεν αντιλέγω, αλλά νομίζω ότι έχει αρχίσει και επαναλαμβάνεται. Τι λέτε κι εσείς; Ίσως έχει μπει στο παιχνίδι των εταιριών που σου ζητάν να βγάζεις ντε και καλά δίσκο κάθε χρόνο ακόμη κι αν δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο να πεις. Λέω τώρα... Μακάρι να μην είναι έτσι.

Έχει πάντως κάποιες ωραίες στιγμές ο δίσκος. Μου άρεσε π.χ., με το πρώτο άκουσμα, "Το Κάλεσμα" και με τη δεύτερη σίγουρα θα ξεχωρίσει και κάτι ακόμα. Θα τον ενισχύσω τον κύριο και πάλι όταν κατέβω στην πατρίδα...