Παραθέτω εδώ ένα ακόμη απόσπασμα από τα άρθρα του Γιάννη Γρηγοριάδη, στο πνεύμα του Πανούση (δες το Πούστευε και μή ερεύνα σχετικά), με μικρότερη δόση χιούμορ βέβαια και με μεγαλύτερη δόση πίκρας,. Το χώσιμο φυσικά παραμένει χώσιμο όπως και να έχει... :-) Δε νομίζω να υπάρχει κανένας άλλος που να τολμάει να αποκαλέσει τον Χριστόδουλο "Χουντόδουλο"  και να του τα χώνει δημοσίως, και μάλιστα γραπτώς, στην κοινωνία της Κατερίνης. Δεν είμαι βέβαια σίγουρη, και μακάρι να με διαψεύσει κάποιος, αλλά δεν το κόβω και πολύ πιθανό. Αν έχετε τίποτα πληροφορίες πείτε μου.

 

«Έργα και Ημέραι» του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Χουντόδουλου

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Χρυσοπηγής, μας τα «έψελνε» εδώ και χρόνια, δηλαδή από τότε που έγινε Μητροπολίτης Βόλου και ετοιμάζονταν για το θρόνο του!
  Στις 9-9-88, έγραψε -στην εβδομαδιαία χουντική εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»- ένα υβριστικό άρθρο εναντίον των εκπαιδευτικών, το οποίο, ανάμεσα στα άλλα έλεγε: «…Η παιδεία μας είναι βέβαια σήμερα γενική και δωρεάν. Δεν είναι όμως ούτε ανθρωποπλαστική, ούτε Χριστοκεντρική. Εξορίστηκε ο Θεός από τα Σχολεία και θρονιάστηκε ο διάβολος στις Έδρες, πολλές από τις οποίες έγιναν μπαλκόνια αθεϊσμού. Κλειστές σήμερα οι πόρτες των Σχολείων για την Εκκλησία, που χαρακτηρίζεται και αυτή ως «εξωσχολικός παράγων». Το μήνυμά μας, λένε, δεν πρέπει να «περάσει» στη νέα γενιά, μήπως και γίνει θρησκόληπτη! Τώρα οι καρποί αυτής της τακτικής φαίνονται: παντού διάλυση, αγριανθρωπισμός, σήψη. Τα παιδιά μας γίνονται χειρότερα από εμάς…»
  Τι είναι αυτά που λέγατε και τι είναι αυτά που λέτε κ. Χριστόδουλε! Όταν το Υπουργείο Παιδείας λέγεται και Θρησκευμάτων, όταν σε όλες τις τάξεις όλων των σχολείων υπάρχει κρεμασμένη στον τοίχο μια εικόνα του Χριστού (και κανενός επιστήμονα!), όταν τα παιδιά κάνουν κάθε πρωί προσευχή και πάνε στην Εκκλησία κάθε εβδομάδα, όταν το μάθημα των Θρησκευτικών διδάσκεται δυο φορές την εβδομάδα (και της Χημείας μια φορά!), όταν πάνε παπάδες στα Σχολεία για να εξομολογήσουν τα πάναγνα παιδιά (αντί να πάνε να εξομολογήσουν τους υπεραμαρτωλούς δεσποτάδες!) , όταν και στις εισόδους των Σχολείων άρχισαν να τοποθετούν Εικόνες σαν το μπόι μας και μεγάλα καντήλια (Γυμνάσια Κατερίνης , 6ο και 7ο!), όταν πρόκειται να ιδρύσουν ανώτατες Ιερατικές Σχολές, με Πρύτανη εσάς, για να εισάγεται σ`αυτές -χωρίς έλεγχο- τα δικά σας τα παιδιά, τολμάτε και λέτε πως «στις έδρες των Σχολείων θρονιάστηκε ο διάβολος;» Δεν είναι θράσος, αυτό, κ. Χουντόδουλε;!
Γιάννης Γρηγοριάδης
 
(Απόσπασμα από τη στήλη Ελεύθερες Ριζοσπαστικές Βολές - 06/04/2005)