Έχει γίνει ντόρος τώρα τελευταία για τη μιζ-έρια του ελληνικού λαού. Κι όχι για κανέναν άλλον λόγο, απλά γιατί έτυχε να αποκαλυφθούν πολλά πολλά σκάνδαλα το ένα πίσω από το άλλο που αφορούν κυρίως πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες (μάλλον στην ίδια κατηγορία μπαίνουν όλοι αυτοί αλλά τέλος πάντων). Λες και δεν ξέραμε τι συμβαίνει και πόσο σάπια είναι όλα τα γρανάζια της ελληνικής κοινωνίας. Μιζούλα μιζούλα γεμίζει η σακούλα... Χαριτωμένο ε; Και δυστυχώς άκρως αληθινό...

Επιπλέον, ένας στους τρεις Έλληνες έχει χρειαστεί να "λαδώσει" για να κάνει τη δουλειά του, αποκαλύτπουν οι έρευνες. Συνταρακτικές αποκαλύψεις! Επίσης οι διάφοροι διεθνείς οργανισμοί, επισημαίνουν ότι η χώρα μας δεν έχει τα απαραίτητα θεσμικά εργαλεία καταπολέμησης της διαφθοράς. Πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας λέει, αποκάλυψε οτι "η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που δεν διενεργούν ή καθυστερούν υπερβολικά δικαστικές έρευνες για υποθέσεις δωροδοκιών, ενώ αρνείται να εφαρμόσει στην πράξη το καθεστώς ελέγχων που επιτάσσει η διεθνής σύμβαση του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς" (απο την ελευθεροτυπία). Λες και δεν τα ξέρουμε όλα αυτά χωρίς τις έρευνες και τις εκθέσεις. Πώς ζητάς κύριε από μια κυβέρνηση να εφαρμόσει στην πράξη ένα καθεστώς ελέγχων που αν πραγματικά εφαρμοστεί θα αποκαλυφθούν πρώτοι και καλύτεροι αυτοί οι ίδιοι της κυβέρνησης οι οποίοι θα το εφαρμόσουν; Για κορόιδα τους έχεις; Αλήτες είναι, όχι βλάκες. Αλλιώς δε θα ήταν στην κυβέρνηση. Αν όλα ήταν "διάφανα" αυτοί ή θα ήταν κλέφτες-επιχειρηματίες ή θα είχαν μεταναστεύσει.

Διάβασα ανάμεσα στα άλλα και κάτι ιστοριούλες για αγρίους (στην ελευθεροτυπία πάλι) οι οποίες ήταν πράγματι "απίστευτες κι όμως ελληνικές". Αφορούν περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι, αν και παραβάτες του νόμου, δεν τιμωρούνται όπως θα έπρεπε από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Μια οικογένεια είμαστε όλοι, γιατί να μαλώνουμε μεταξύ μας βρε αδερφέ; Σήμερα σε βοηθάω εγώ αύριο με βοηθάς εσύ. Και έτσι, με υπομονή και αλληλοϋποστήριξη θα γίνουν όλα! Παραθέτω μερικές εδώ:

"Εκπαιδευτικός στην Κέρκυρα συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών. Η υπηρεσία της απλώς της επέβαλε την ποινή της προσωρινής εξάμηνης παύσης με στέρηση αποδοχών για ...αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας..."

Φαντάζομαι πόσες αηδίες και ψέμματα θα αναγκάζονται να ακούνε οι μαθητές από το στόμα της "ανάξιας"...

"Εκπαιδευτικός συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, διακεκριμένη κλοπή, εκβίαση... Η ποινή του, εκτός από την ποινική δίωξη, ήταν έξι μήνες προσωρινή παύση."

Αααα διαφωνώ! Έπρεπε τουλάχιστον να του τραβήξουν και το αυτί και να του δώσουν και δέκα βεργιές στο χέρι. Έτσι για να μάθει αυτός και να δούμε θα το ξανακάνει; Και να το πούνε και στη μαμά του για να τον μαλώσει! Τι να πεις, αυτοί του δώσανε άδεια για να επιδοθεί στο σπορ με μεγαλύτερη άνεση. Σιγά τα λεφτά που έχασε στο κάτω κάτω από το μισθό του εκπαιδευτικού! Και μετά θα επιστρέψει ανενόχλητος φαντάζομαι στις ελληνικές τάξεις να διδάσκει το πώς μπορείς να γίνεις απατεώνας χωρίς να σε πιάσουνε. Έτσι για να μαθαίνουν και τα μικρά απο τη σοφία των μεγάλων.

"Εφοριακός διατηρούσε νυχτερινό μαγαζί, εκβίαζε επιχειρηματίες και ήταν επίσημα κατά 50% ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου. Ταυτόχρονα η σύζυγός του με τον αδελφό του είχαν μεγάλο λογιστικό γραφείο από το οποίο αποκόμιζαν πολλά κέρδη χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του υπαλλήλου (εφοριακός) και τη συγγένειά τους με αυτόν. Είναι απίστευτο, αλλά η υπηρεσία του, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, δεν του επέβαλε καμιά ποινή..."

Έλα μωρέ τώρα, γιατί να το κάνουμε θέμα; Δε βαριέσαι, να πηγαίνουμε να σπάμε και κάνα πιάτο δωρεάν που και που. Σιγά τώρα! Το δικό μας το παιδί να στεναχωρήσουμε;

"Υπάλληλος, φύλακας στις φυλακές Κορυδαλλού, το 'σκασε από τη βάρδια που είχε (ωράριο 7 το απόγευμα με 1 μετά τα μεσάνυχτα). Κατά την απουσία του οι κρατούμενοι της πτέρυγας συνεπλάκησαν και τραυματίστηκε ένας κρατούμενος. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης του επέβαλε την ποινή της έγγραφης επίπληξης."

Καλά να πάθει το γαιδούρι. Του τα ψάλανε! Να δούμε αν θα τολμήσει να το ξανασκάσει! Αν και εδώ επίσης θα συνιστούσα να του τραβούσαν το αυτί επιπλέον για να φοβηθεί λιγάκι παραπάνω.

"Εκπαιδευτικός στα ΤΕΕ είχε μετατρέψει σε χαρτοπαικτική λέσχη το εργαστήριο της Σχολής. Στην πράσινη τσόχα καθόταν ο ίδιος με τους μαθητές της Α' τάξης του ηλεκτρολογικού τομέα, καπνίζοντας αρειμανίως. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές δύο μηνών. Ελπίζουμε τουλάχιστον να είχε κερδίσει στην πόκα..."

Πάλι θα ξοδεύτηκε κι αυτός ο κακομοίρης. Τι να πω, πολύ σκληρή η ελληνική "δικαιοσύνη"...

Τέτοιες ιστορίες φυσικά υπάρχουν χιλιάδες. Και ό,τι και να κάνει κανείς τώρα στην Ελλάδα, έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση δυστυχώς δε διορθώνεται. Είναι διαβρωμένα όλα ως εκεί που δεν πάει και αν δεν γίνουν όλα στάχτη να ξαναχτιστούν από την αρχή δε μας σώζει κανείς. Ο καλός ο μιζαδόρος ξέρει κι άλλο μονοπάτι...

Γι αυτό σου λέω...να γυρίσει κανείς πίσω εκεί, στο χαμό, αν έχει καταφέρει να "το σκάσει"; Μπορεί κανείς να μένει στην Ελλάδα αποφεύγοντας όλη αυτή τη μπόχα; Θα έχει πάει η μυρωδιά παντού, δεν μπορει. Και άντε να ανασάνεις... Θα αφιερώσω λίγο χωρο-χρόνο πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα για να σας περιγράψω το πως είναι η ζωή εδώ, στο Άμστερνταμ, από άποψη σπουδών και εργασίας. Για να καταλάβετε γιατί ζορίζομαι και να δείτε την τεράστια διαφορά... (Όχι ότι δεν την ξέρετε ή δεν τη φαντάζεστε δηλαδή, αλλά να τη δείτε από τη δική μου σκοπιά)