"Πούστευε και μη ερεύνα" έιναι το επίκαιρο σλόγκαν που αντικαθιστά σιγά σιγά το χουντόφρονο χριστοδουλικό τρίπτυχο: Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Μας έχουνε κάνει το μυαλό μαγειρίτσα, και πού 'σαι ακόμα! Μας έχουνε βγάλει τα παραδοσιακά μας συκώτια και τα βράζουνε μαζί με κουτόχορτο και βλίτα. Το σατανικό ιερατείο, μεταμφιεσμένο σε ορθόδοξο παπαδαριό, δε μπορεί να κρυφτεί πλέον κάτω από τις μαύρες ρόμπες, και οι μάγοι της Ρίτσας μαγεύουνε κι άλλες Κατίνες. Η μπόχα της στοιχειωμένης βυζαντινής καμαρίλας έχει κατακάτσει σαν πάχνη, σαν πρωινή υγρασία πάνω στις ψυχές των εγκλοβισμένων γιωταχήδων! Οι χύτες και οι ταγματασφαλίτες αφήσανε μούσι, βάλανε ράσα και παρουσιάζονται ως εκπρόσοποι του Θεού.

Είναι ντροπή και όνειδος να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και ν' ακούμε τον προκαθήμενο να επικαλείται άγνοια της φασιστικής διακυβέρνησης της χούντας λόγω φόρτου επιμορφώσεως, και να συνεργάζεται μαζί της, όπως κάνει πάντα το παπαδαριό, που σε όλη την ιστορική του διαδρομή το αναγνωρίζουμε ως κολαούζο της εξουσίας.

Λαοσυνάξεις, λαοαφαιμάξεις, οι λαοπλάνοι μαυρορομπίτες διαλαλούν τη δήθεν πενία τους από τηλεοράσεως, αβανταρισμένοι από το συνήγορο του Μητροπολίτη, Χατζηνικολάου, που τους δίνει βήμα να κατευνάσουν το ποιμνίο ψευδολογώντας. Είναι παροιμιώδης η πενία του μακαριοτάτου που, εκτός από τα Κράισλερ, τα Τσερόκι και τις Μερσεντές, διαθέτει και τη ναυαρχίδα της Φολκς Βάγκεν, το περίφημο Φαέθων, με κόστος 150.00 ευρώ χωρίς τη θωράκιση. Φήμες λένε ότι, μετά την αγρυπνία της Τρίτης, ο Φαέθωνας του Αρχιεπισκόπου και η Πόρσε του Χατζηπαπάρα κάνανε κόντρες στα λιμανάκια. Όπου ακούς πανάκριβες αυτοκινητάρες, κράτα και φτηνό τσουτσούνι.

.....

Έχω βάλει αγγελία και ζητάω απεγνωσμένα έναν τολμηρό βοθρατζή, έναν εκκενωτή βόθρων με δικό του βυτίο που να το λέει η καρδιά του, και να πάμε να αδειάσουμε την πραμάτεια του φόρα-παρτίδα στην αρχιεπισκοπή. Λείπει το ζέχνον φόντο από τη βυζαντινή καμαρίλα που μας κατατρέχει.

Πονάω βαθιά, αναγνώστη μου! Μ' έχει γονατίσει το μπουχέσιον άλγος. Ο πρωθυπουργός, τρομάρα του, και η γυναίκα του έχουν υπογράψει στη λίστα της ντροπής για το θρήσκευμα στις ταυτότητες! Μήπως να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο γαλάζιος πορνοστάρ που διορίσανε στο Υπουργείο Αμύνης;

Ευτυχώς, μας αξίωσε ο μεγαλοδύναμος και το ζήσαμε κι αυτό. Ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας να ταυτίζει τον εαυτό του με την Εκκλησία που δήθεν πολεμιέται από σκοτεινά κέντρα αμφιβόλου ηθικής και προελεύσεως. Ακριβώς όπως ο Παττακός ταύτιζε τον εαυτό του με τη Δημοκρατία, έτσι και ο χουντόδουλος, ως άλλος Λουδοβίκος, βροντοφωνάζει: "Η Εκκλησία είμαι εγώ! Όποιος πολεμάει εμένα, πολεμάει την ορθοδοξία". Μα τι είναι αυτά που λέει, θεέ μου, θεέ μου! Κι εγώ θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι είμαι η μετεμψύχωση της Μπέμπα Μπλανς, της Μπλανς Ντιμπουά και της Μπλανς Επιφανί. Αλήθεια, ο Επιφάνιος από πού αντλεί τόσο θράσος;

 

 

Ωραίος! Τα χώνει σε όλους χωρίς ενδοιασμούς... Πέστα αθυροχρυσόστομε!