Ανθιμος κατά πάντων

Με επιστολή του προς το εκκλησίασμα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εμμένει στις απόψεις του περί «πορνείας» και «εξίσωσης ανθρώπων και ζώων». Πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης. Μήνυμα σε Ιερώνυμο πως η Εκκλησία έχει αρμοδιότητα για το θέμα.

Ολόκληρο το άρθρο του "ΕΘΝΟΣonline" μπορείτε να το βρείτε εδώ (στην ίδια σελίδα υπάρχουν και δύο βιντεάκια. Στο δεύτερο -που παιζει αυτόματα μετά το πρώτο- φαίνεται ο Άνθιμος να λέει ότι αυτό το σύμφωνο θέλει να εξισώσει τους ανθρώπους με τα ζώα...).

Απ' ό,τι θα καταλάβατε, ο λόγος είναι για το πολυσυζητημένο πλέον σύμφωνο συμβίωσης το οποίο θα μπορεί να αντικαταστήσει το θρησκευτικό γάμο (για όσους δεν πιστεύουν σε αυτόν ή απλά δε θέλουν να παντρευτούν με τη διαδικασία του θρησκευτικού ή του πολιτικού γάμου αλλά θέλουν να νομιμοποιήσουν τη σχέση τους) και θα μπορεί να γίνεται και ανάμεσα σε δύο ομοφυλόφιλους. Το σύμφωνο αυτό κατα τη γνώμη μου (και φαντάζομαι πολλών άλλων) έιναι πολύ λογικό, αφού θα επισημοποιεί με σύντομες διαδικασίες μια σχέση και θα μπορεί να "λυθεί" και απο τις δύο πλευρές χωρίς καμία χρονοβόρα και "τσεποβόρα" διαδικασία. Έτσι, τα ζευγάρια θα μπορούν εύκολα και ανέξοδα πλέον να επισημοποιούν τη σχέση τους και παράλληλα να απολαμβάνουν όλα τα ''κρατικά προνόμια'' των παντρεμένων. Επιπλέον, αν θελήσουν να χωρίσουν, δεν θα είναι απαραίτητο να τρέχουν και να ακουμπάνε τα λεφτάκια τους στους αδίστακτους μεγαλοδικηγόρους αφού η λύση του συμφώνου από την μία και μόνο πλευρά είναι αρκετή ώστε αυτό να μη θεωρείται πλέον έγκυρο. Απλά και όμορφα χωρίς πολλά πολλά.

Και αντί το κράτος λοιπόν να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, κάθεται και ακούει την κάθε αηδία της εκκλησίας!

Πρώτη αηδία: ο Άνθιμος χαρακτήρησε όλες τις σχέσεις εκτός του θρησκευτικού γάμου ως πορνεία! Όλοι και όλες μας λοιπόν τουλάχιστον μέχρι να παντρευτούμε είμαστε πόρνοι και πόρνες! Και αν δεν κάνουμε και θρησκευτικό γάμο ακόμα χειρότερα! θα πάμε στην κόλαση και θα βράζουμε στα καζάνια στον αιώνα τον άπαντα! Εγώ προσωπικά δεν ανέχομαι κάποιος να με χαρακτηρίζει έτσι! Και πόσο μάλλον κάποιος που υποστηρίζει μια θρησκεία στο όνομα της οποίας έχουν σφαχτεί εκατομμύρια άνθρωποι. Ας μας αφήσει λοιπόν ήσυχους να πιστεύουμε ότι θέλουμε και να κρατήσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς για τους συναδέλφους του.

"Αναφερόμενος στον πολιτικό γάμο, ο κ. Άνθιμος κάλεσε τα ζευγάρια που έχουν τελέσει τέτοιο γάμο να επιστρέψουν στην Εκκλησία και να κάνουν θρησκευτικό γάμο". Να δεις που έχει κάτσει ο ακατανόμαστος και έχει υπολογίσει τι κέρδος παραπάνω θα βγάλουν οι λαμογιοπαπάδες αν όλοι "μετανοήσουν" και αποφασίσουν να κάνουν θρησκευτικό γάμο...

Δεύτερη αηδία: "Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε ότι ο νόμος είναι επαίσχυντος, και αν επεκταθεί στα ζευγάρια ιδίου φύλου τότε θα βρεθούμε έξω από τη φύση μας και θα γίνουμε χειρότεροι από ζώα". Όχι πείτε μου, υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό που θα μπορούσε να πει ένας μητροπολίτης αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους ανθρώπους;

Μου φαίνεται αδιανόητο ένα δημόσιο πρόσωπο, συγκεκριμένα ολόκληρος μητροπολίτης, να ξεστoμεί τέτοιες λέξεις! Είναι ζώα δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι;;; Και όλοι αυτοί που βασανίζουν και εκμεταλλεύονται κυριολεκτικά και μεταφορικά κόσμο και κοσμάκη, και έχουν κάνει θρησκευτικό γάμο ως ετεροφυλόφιλοι είναι εντάξει; Είναι άνθρωποι;;; Τι σχέση μπορεί να έχει ο ορισμός του ανθρώπου με τα προσωπικά γούστα του καθενός ως προς τον έρωτα;;; Να τους χαρακτηρήσει αντίχριστους να το καταλάβω (όχι οτι θα συμφωνήσω αλλά τουλάχιστον θα το καταλάβω). Να τους χαρακτηρίσει αντίθετους με την εκκλησία και το λόγο του Θεού (τον λόγο των θρησκευτικών βιβλίων δηλαδή για να είμαστε πιο ακριβείς) να το καταλάβω. Αλλά όχι και "ζώα"!!! Πού είναι αυτοί που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα να του κάνουν μύνηση; Πού είναι κάποιος να του βουλώσει το στώμα;;; Where is everybody? Μην του δίνετε μικρόφωνο ρε παιδιά! Αφού θα την πει την αηδία, δεν αντέχει!!!

Θέλω να πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων θεωρούν ακραίους και ατυχείς τους χαρακτηρισμούς του αχαρακτήριστου. Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι το κράτος του δίνει σημασία. Το πιο τραγικό όλων είναι οτι το κράτος τελικά δεν τολμά να συμπεριλάβει και τους ομοφυλόφιλους στο σύμφωνο συμβίωσης... Δυστυχώς ο λόγος της εκκλησίας είναι ακόμη ισχυρός στην Ελλάδα όταν πρόκειται για αποφάσεις που θα έπρεπε να αφορούν αποκλειστικά και μόνο το κράτος. Και θέλουμε να λεγόμαστε και ευρωπαίοι κατάλαβες; Τρομάρα μας... Η εκκλησία έχει αρμοδιότητα λέει για το θέμα...

Αίσχος και ντροπή και αηδία και ξεπεσμός... Να το πεις αυτό εδώ στους ολλανδούς να πάθουν πλάκα!!!