Eigenschappen Francis

Name
Relationship
Time Known
Adjectives
Tim
Vriend
6 jaar
sociaal, geïnteresseerd, koppig
Laura
Moeder
18 jaar
creatief, organisator, down to earth
Marlies
Vriendin
16 jaar
nuchter, creatief, doelgericht
Geert
Collega
1 jaar
nieuwsgierig, grappig, meelevend
Maarten P.
Vriend
3 weken
sociaal, betrokken, aardig
Angel
Nicht
18 jaar
avontuurlijk, eerlijk, creatief
Thomas
Vriend
3 weken
spontaan, zelfverzekerd, vrolijk
Roel
Vriend
3 weken
sociaal, meelevend, behulpzaam
Ria
Tante
18 jaar
lief, intelligent, onafhankelijk
Maarten B.
Vriend
9 jaar
grappig, spontaan, vasthoudend
Jelte
Vriend
3 weken
positief, behulpzaam, meelevend
Bastiaan
Vriend
3 jaar
behulpzaam, vriendelijk, gemotiveerd
Marcella
Vriendin
11 jaar
zorgzaam, fotografisch, standvastig
Maikel
Vriend
4 jaar
rustig, slim, lief
Roy
Vriend
4 jaar
avontuurlijk, verzorgend, sociaal
Nienke
Tim
Peter
Vriendin
Vriend
Vader
5 jaar
3 jaar
18 jaar
creatief, betrouwbaar, eigenwijs
doortastend, beschouwend, bedachtzaam
sociaal, creatief, bedachtzaam

Vragen aan mezelf
1. Pas je je aan aan anderen?
Ik ben erg geneigd om me aan anderen aan te passen, omdat ik mensen het liefst op hun gemak stel zodat ze volledig hun zelf kunnen zijn. Althans, dat wil ik bereiken. Ik probeer ze dan ook op ‘hun’ manier te benaderen. Het is niet altijd handig, omdat ik mezelf daarbij nog wel eens wegcijfer. Maar ik vind het altijd wel interessant wat iemand te vertellen heeft over zijn leven.
2. Welke eigenschap van je vriend(in) zou je graag willen hebben?
Ik heb een vriendin die echt áltijd aan mij denkt. Zij kan echt dingen voor mij doen die totaal niets te maken hebben met eigen belang en dat vind ik heel bijzonder. Het is maar een flauw voorbeeld, maar zij zou voor mij van de ene kant naar de andere kant van de stad rennen, alleen omdat ik wil kijken of ze dat ene shirtje hebben. Ze bedenkt altijd allerlei plannen en allerlei manieren om dingen op te lossen of leuker te maken, zodat je krijgt wat je nodig hebt.
3. Waar geniet je van?
Ik geniet van rust, geen dingen die moeten en eigen keuzes maken. Ik ben helemaal in mijn element als ik bijvoorbeeld in de natuur ben met mijn fotocamera. Ik kan uren foto’s maken van druppels op blaadjes of dieren. Dan kan ik echt wachten tot ze een goede positie aannemen of aan mij gewend raken en dan de foto maken.
Ik kan ook genieten van een leuke serie die op tv komt en dat ik even lekker oppervlakkig kan denken. Overdag denk ik namelijk ontzettend veel over dingen en dan is het wel fijn om dat even uit te kunnen zetten.
Maar.. Ik geniet het allermeest van cruisen over de snelweg. Samen met mijn vader heb ik al heel wat kilometers gemaakt. Als ik in de auto zit, met een beetje goed tempo en de muziek aan dan geniet ik pas echt. Ik hou van reizen en ergens heen gaan, maakt niet uit waarheen.
4. Ben je achterdochtig?
Ik ben heel erg achterdochtig. Ik weet heel snel wie ik wel en niet vertrouw, gewoon instinctief. Daarnaast heb ik altijd het gevoel dat mensen niet oprecht zijn (bijvoorbeeld altijd iets doen met eigen belang) en via via plannetjes bedenken om een verhaal om te keren of mij ervan te overtuigen dat het ook goed voor mij is, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Ik denk altijd dat ergens iets achter zit, dat sommige dingen niet voor het ‘oppervlakkige’ doel gemaakt zijn. Daarom probeer ik dat altijd te omzeilen. Ik wil nergens intrappen, omdat ik bang ben om voor schut te staan. Daarom wil ik dingen altijd voor zijn.
5. Wat vind je grensverleggend?
Tegenwoordig niet zoveel meer, omdat er ontzettend veel kan. Mijn profielwerkstuk ging over Passie & Grensverlegging, waarbij we ideeën voor foto’s hebben uitgewerkt waarvan wij vonden dat dat als passievol of grensverleggend ervaren kon worden. Voorbeeld: romantisch diner op kerkhof of jongen van 10 in regen van tampons. Bij grensverleggende dingen denk ik ook vaak aan naakt, omdat op naakt nog altijd beetje een taboe ligt. Ook aan uitbundige mensen, extroverte mensen. Travestieten bijvoorbeeld.
6. Kun je tegen kritische woorden van anderen?
Nee. Dat vind ik heel moeilijk, maar dat probeer ik te leren, want het kan juist positief zijn voor jezelf. Met kritiek kun je aan jezelf werken. Maar ik krijg altijd het gevoel dat iemand je op dat moment juist de grond in probeert te proberen. Dus dan heb ik liever ‘wat niet weet, wat niet deert.’ Zodra iemand wel aangeeft dat ze iets niet leuk aan mij vinden of iets waar ze van baalden aan mij, dan ga ik gelijk in de aanval en wordt ik heel fel. Ik zou graag willen dat ik juist heel goed tegen kritiek kon en het gelijk om zou kunnen zetten naar iets dat mij juist helpt.
7. Waar kun je echt chagrijnig van worden?
Als ik iets moois zie en ik heb mijn camera niet bij mij. Daar kan ik dagenlang over piekeren, hoe mooi die foto wel niet had kunnen zijn.
Ook kan ik me ergeren aan mensen die teveel aanwezig zijn, mensen die andere mensen gebruiken of mensen die ervan overtuigd zijn dat ze iets beter weten dan jou en je er niet door heen laten komen. Wat ik ook erg vervelend vind is dat als je ergens komt met een vraag en men ziet je niet staan en praat gewoon verder. Dat ik vind asociaal en onbeleefd. Ook verneder je daar de ander mee, want je staat er dan echt bij als een sul.
8. Voel je je onmisbaar?
Soms wel, soms niet. Soms voel ik mij echt de onmisbare link tussen een aantal mensen. Ik hou ervan om met mensen te zijn en stel ze dan ook graag aan elkaar voor. Ik help graag mensen en heb ook het idee dat ik dat op een andere manier kan dan anderen. Toch voel ik me soms totaal niet onmisbaar. Dat zijn de momenten waarop ik vast zit met mezelf en de rest gewoon verder huppelt in het leven.
9. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik haal inspiratie uit dingen en mensen om mij heen. Van sommige dingen kan ik echt geobsedeerd raken. Zovan: dat móet ik hebben! Dan zoek ik ook stad en land af om dat te krijgen. Dat kan gaan over een materialistisch ding, een kledingstuk bijv., maar ook een foto of een ansichtkaart, kookboek.. noem maar op. Veel inspiratie haal ik ook uit de natuur. Die kan soms zo betoverend zijn, dat intrigeert mij echt. Ik kijk ook altijd naar posters, stickers, folders, alles waar maar tekst/plaatjes opstaan. Ik ben ook geneigd om dingen te kopen die totaal geen functie hebben of waarvan ik weet dat ik ze niet gebruik, maar die wel mooi uitzien. Ik hou van esthetische dingen, maar dat zal wel mijn fotografisch oog zijn.
10. Waarom vind jij het belangrijk kind te blijven van binnen?
Omdat ik vind dat kinderen het meeste leven. Ze zijn oprecht en zorgeloos. Ze doen wat ze willen, omdat ze er niet over nadenken. Ik ben oppasser van zo’n 4 gezinnen en ik doe dat met veel plezier. Ik kan me veel beter inleven in kinderen en ik heb echt het idee dat ik ze begrijp. Wat zij te vertellen hebben vind ik veel interessanter. Ik verbaas me er soms echt over wat voor pientere en bijdehante opmerkingen ze kunnen maken. Ze zetten je echt met je beide benen weer op de grond.