Behoorlijk gestressed lekker aan portfolio aan de slag gegaan, was zo'n 3 dagen bezig... wist op begin m'n god niet waar ik moest beginnen, ik was dan wel gewend portfolio's te maken met tal van documenten en een beetje beargumenteren hoe en waarom ik het had gemaakt, maar dit is Hbo, meer bijbel schrijven voordat je tot je uiteindelijke designen aan de slag gaat.

Tal van readers doorlezen van wat er allemaal in moest, the whole shabang..

Afijn zo'n drie dagen intensief bezig geweest met opdrachten verzamelen aan de hand van de competentie indicatoren, verslagjes typen per product, daar naast nog product reflecties...

alvast even de plaatjes erbij in voegen, leek me wel handig... word document nam nou zo'n 26 en meer mb in beslag, dat leek me toch wel een redelijk groot word document en moest maar snel beginnen met het overzetten naar indesign en ja hoor... opslaan word document, word loopt vast?!

ach word maakt automatisch backups en temporary files aan toch, ja lekker niet dus, ik open word nogmaals en het geeft heel fijntjes aan "onherstelbare fout"..wat nou onherstelbare fout, voordat ik geirriteerd word wil afsluiten op het opnieuw te openen, begint het automatisch met het herstellen van het document, wat is dit nou weer... zeker nieuwe optie, ach vista heeft zoveel nieuwe opties met zich mee laten brengen, dat is pas echt genieten. dat herstellen duurt wel een tijdje zie ik, dus ik ga ondertussen maar even douchen en tot rust komen.

Eenmaal klaar met laden, open ik het document nog maar eens om verder de puntjes op de i's te zetten en om te zetten naar Indesign, maar heej, hij doet even niks, of laad hij nou zo gruwelijk lang...even kijken hoe groot het document nu is, hij gaf namelijk aan dat de plaatjes verloren zouden gaan, geen ramp ging mij puur om de verslag legging die ik geschreven had. maar HEEJ, document is 145 mb, what the ....

eenmaal geladen begeef ik me in Éen van de matrix scene's rond de 1400 pagina's met onleesbare code...mijn portfolio heeft zich zojuist van kant gemaakt. Het is alweer 0:00 snachts en ik sta op het punt mijn laptop grondig te doorzeven met wat ijzere bonen.

Volgende dag... zag het natuurlijk even niet meer zitten en dit word nou wel een heel lang verhaal dus ik kap het nu zo'n beetje af, s'ochtends opnieuw begonnen met structuur aan te brengen, ik wist nou inmiddels hoe het aan te pakken en begon eerst met het uitschrijven van de verslag legging en reflectie materiaal, daarna inleiding en algemene conclusie, zodra ik dat af zou hebben. (puur tekst, dus word zou dit keer niet vast moeten lopen...en JA, backups genoeg dit keer) was ik van plan het in te gaan voeren in indesign om het geheel af te maken...

En hier zijn we Woensdag ochtend, 3:00 h om precies te zijn, de gehele tekst, structuur en huisstijl van het werkelijke document is af, zo direct maar slapen en op school alles overzetten naar indesign.

Het beloofde een ramp te worden, maar ik heb me er alsnog door heen getrokken... Portfolio's goto love 'em.

 

Gallo signing out...