Vrijdag 05-09-2008

Vandaag ga ik aan de slag met een webshop voor iemand die eigen werk wil gaan verkopen. De bedoeling is dat het in Flash wordt gemaakt en dat het anders wordt dan dat je gewend bent. Daarom ga ik met John kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe we creatief gebruik kunnen maken met de kennis die we beiden hebben.

Allereerst even wat schetsen op papier, zodat we allebei van elkaar weten wat we willen. Als we dit tenslotte gaan uitwerken, zitten we op één lijn en designen we niet langs elkaar heen. Waar we vooral goed rekening mee moeten houden, is dat het voor de klant makkelijk en overzichtelijk moet zijn, dat het werk goed naar voren komt en dat de opdrachtgever alles straks zelf goed en makkelijk kan bijhouden.

Update

De ideeën van de webshop staan op papier en we kunnen aankomende week nog wat denken over verschillende toepassingen. Woensdag komt de opdrachtgever, dus dan kunnen we het een en ander doornemen. Het is in ieder geval handig dat we nu voorbereid zijn op eventuele voorstellen en vragen.

De feedback van Bans is binnen, dus ik kan meteen aan de slag. Het ontwerp is nu accoord, er zijn alleen nog wat (kleine) wijzigingen. Zo moet het menu beter geïntegreerd worden in de website, want het is nu een beetje op zichzelf staand. Ook heb ik al wat iconen gemaakt voor de knoppen, om deze (ook voor kinderen) nog duidelijker te maken.

Na een week meegedraaid te hebben, weet ik al beter hoe het bedrijf in elkaar zit. Dit kan ik straks allemaal gebruiken voor mijn onderzoek en advies.