19-10-07

Deze vrijdag zijn we met z'n drieën (Macel, Dennis en ik), naar Vught geweest. Hier hadden we een soort creatieve teambuilding bij een bedrijf. We zijn 's ochtends om 10 uur vertrokken en rond 11 uur kwamen we op de lokatie aan. We werden binnengelaten in een geheel leeg pand, omdat het bedrijf zich hier nog niet gevestigd heeft. Tot 13 uur hebben we alles klaargezet en na een kortte inleiding zijn we uiteindelijk om 13.30 begonnen.

Omdat Partners & Pröper (financieel onderzoeksbedrijf) gegroeid is, moesten ze op zoek naar een andere lokatie. Dit nieuwe pand kan de 20 werknemers prima huisvesten, maar het is nog een kale bedoeling. Daarom heeft Inspiration Company de opdracht gekregen om de boel wat op te leuken. De eerste opdracht was dan ook dat iedere werknemer een kwast en één kleur verf moest kiezen. Deze kleur mocht niet al een keer voorkomen en er mocht niet overlegd worden. Nadat iedereen een bekertje verf en een kwast had, was de opdracht een groot karton helemaal te vullen met vormen. Het leuke aan de opdracht was, dat niemand mocht praten en zo ontstonden de mooiste kleuren en vormen. Toen het klaar was en er dus geen wit meer over was, kon je zien dat iedereen onder de indruk was van het resultaat. Het goede aan deze opdracht was ook dat Marcel precies kon vertellen hoe iemand in elkaar zit en dat hij dat af kon lezen aan de vorm- en kleurkeuze.

Na deze opdracht was het de bedoeling het bedrijf als een lichaam te visualiseren. Met dit voor ogen moest iedereen uitleggen wat voor lichaamsdeel hij. of zij in het geheel zou zijn. Zo was onder andere er de hand, de voet, de haren en de darmen. Na de keuze kon iedereen aan de slag met een klein doek van 20x20 cm, wat voor sommige te klein en voor andere veel te groot was. Uiteindelijk kwamen hier 20 schilderijtjes uit en ging iedereen bepalen hoe ze zouden komen te hangen. Dennis en ik gingen intussen al bezig met opruimen, want het was een grote rotzooi.

Uiteindelijk waren we rond 17 uur klaar en reden we wat later terug naar huis. Waar de heenweg zo'n 45 minuten in beslag nam, was dit een heel ander verhaal; file. Met stapvoets rijden en veel mensen die altijd van rijbaan wisselen, duurde het allemaal vrij lang. Uiteindelijk zijn we via een omweg naar Arnhem gereden en zo waren we rond 20 uur weer terug. Na het uitladen van de bus werden we uitgenodigd mee te eten en als liefhebber van eten, sla ik zoiets niet af!

Al met al een lange, maar zeer geslaagde en gezellige dag!