We zijn op donderdag 6 september begonnen aan de stage. Dit was in overleg met het bedrijf, omdat Dennis daarvoor nog in Amerika zat. Daarom hebben ze bij Inspiration Company besloten ons allebei op dezelfde dag te laten komen. Zo konden ze ons tegelijk inwerken en hoefden ze vragen niet twee keer te beantwoorden.

06-09-07

We zijn deze week meteen begonnen met voorbeeld sites te zoeken, hieruit konden we dan weer inspiratie halen voor de website. Enkele voorbeelden zijn:

http://purepulse.co.kr/swf/PUREPULSE.htm

http://www.sixstation.com/mix.html

http://www.microsoft.com/about/companyinformation/timeline/indexFlash.html

http://www.cocacolalight.nl/

Na deze sites te hebben bekeken, hebben we Inspiration Company is onder de loep genomen. Op die manier hebben we een bepaald beeld gevormd en zijn we aan de slag gegaan met het Moodboard. Deze hebben Dennis en ik allebei afzonderlijk van elkaar gemaakt, maar we kwamen er achter dat we behoorlijk op één lijn zaten. Op het moment dat we de Moodboards naast elkaar zagen, kwam de overeenkomst duidelijk over.

10-09-07

Op deze maandag was onze eerste bespreking en de sfeer van de Moodboards kwam goed over bij Jacqueline en Marcel (onze stagebegeleiders) en dit was voor ons een erg belangrijk punt. Daarnaast hebben de volgende zaken besproken:

Het plan van aanpak en de planning, wat eigenlijk geen problemen opleverde, hebben we samen met Jacqueline doorbesproken en op papier gezet. Daarnaast hebben we het gehad over de doelgroep van Inspiration Company. Dit is een groot punt, omdat het een ontzettend brede groep is. Toch moesten we proberen wat zaken af te kappen, omdat we anders niet aan de slag konden. Daarom hebben we de site grofweg verdeelt in drie onderdelen:

Mensen die weten wat ze willen, mensen die rond willen kijken en mensen die geïspireerd willen worden.

Verder moest de nieuwe site aan de volgende punten voldoen:

- Origineel, niet wat je overal al ziet.

- Gebruiksvriendelijk, vooral omdat ze zoveel aanbieden.

- Filmpjes, met een korte indruk om mensen nieuwschierig te maken.

- Contact altijd zichtbaar; telefoonummer, email

Hierna kwamen nog wat punten naar voren, zoals het wekelijks vergaderen en het nauwe contact wat plaats gaat vinden tussen Kevin, Dennis en ik.