25-09-2007

Vanochtend was het eerste bezoek van Marco Engelbart, onze stagebegeleider.

Aanwezig: Thijs, Dennis, kevin, Jaq en Marcel

Tijdens het gesprek hebben we het gehad over het plan van aanpak, de manier van werken en hoe het gaat tot nu toe. Jaq en Marcel zijn erg tevreden over ons. Ze waren in het begin erg benieuwd en een beetje bang hoe onze ideeën bij hun idee van vormgeving zou passen. Volgens hun bleek de stijl en de manier van vormgeven gelijk bij elkaar aan te sluiten. Onze ideeën over hoe wij denken dat de site er uit moet gaan zien sprak ze aan. 

Vervolgens zijn Jaq en Marcel weggegaan en hebben we verder gesproken over het plan van aanpak en andere schoolse zaken zoals: 2de stagebezoek van Marco (halverwege Nov.), de eindpresentatie (en tevens assesment).

Tot nu toe hebben we 3 besprekingen gehad die gemiddeld zo'n 1,5 a 2 uur hebben geduurd. Tijdens de gesprekken hebben wij onze ideeën gepresenteerd. Vaak was het zo dat tijdens het gesprek ideeën werden uitgewisseld en direct werden aangepast om verschillende manieren van vormgeven met elkaar te kunnen vergelijken en de beste uit te zoeken. Op deze manier houden ze controle op alles wat wij produceren en verzinnen en kunnen zij corrigeren waar nodig.

24-09-07

Vandaag hebben we ons wekelijks gesprek gehad met Marcel en Jaqueline. Dit gesprek ging over pagina 1, subpagina 1 en vooral de navigatie. In de vorige bespreking hadden we al besloten om de onderdelen Home, over ons, contact, overzicht en klanten als knoppen in de header te plaatsen zodat deze vanuit elke pagina makkelijk te bereiken zijn. In deze bespreking kwam naar voren dat er naast deze knoppen, nog 2 knoppen bij komen. Dit zijn; Lokaties en Cases.

In eerste instantie was het plan om deze knoppen onder 'Over ons' te plaatsen. Ze vonden het toch belangrijk dat deze pagina's altijd makkelijk te bereiken zijn. Voor de vormgeving was dit ook geen probleem. Verder vonden ze dat de 2 balken in het design( van dat zelfde menu) de site gesloten maakte. We hebben tijdens de bespreking verschillende opties geprobeerd en zijn vervolgens met de oplossing gekomen om er losse knoppen van te maken. Dit geeft de site een de openheid die ze graag willen zodat het geen ruimte afsluit zoals dat wel het geval was bij de eerste opzet.

Verder hebben we het nog gehad over de tekst bij de verschillende workshops zoals op te zien in pagina 1 en subpagina 1. Ze vonden deze toch te statisch en zouden ze graag meer speelser zien. Het resultaat was uiteindelijk om de tekst in 2 delen op te splitsen en de bovenste 17pt te maken en de anderste tekst 14pt en bold. Daarnaast is de spatiering aangepast zodat de 2 teksten dicht bij elkaar staan.