-Hola Karles, ens han dit que tens parella des de fa relativament poc. Ens podries explicar què t'ha portat abandonar el teu ascetisme?

- En realitat no ha estas tal trencament. Si hi ha una cosa que caracteritza el misticisme és el abandonament voluntari de la noció de dualitat. Ha hagut, això sí, un canvi en la forma. Posaré un exemple: molta gent se sent atreta pel Camí de Sant Jaume i l'inicia tot sol, amb un sentit de pròpia iniciació, propi autoconeixement. Tanmateix és ben habitual que el pelegrí comparteixi part del viatge amb altres pelegrins, això no modifica l'essència del viatge, ans al contrari, li aporta l'equilibri necessari per no perdre's i diluir-se en el propi jo.

- No tens por de que la teva parella no entengui aquesta visió i se senti només "una part" de la teva experiència?

- Un no és mai "una part" a menys que voluntariament desitgi ser-ho. En qualsevol cas jo també seria "una part" de la seva experiència.

-Si però, el món místic es regeix per unes regles que poc tenen a veure amb la moral i els convencionalismes socials. No es pot produir una colisió entre els dos mons?

- El misticisme és com una llar de foc, il·lumina i escalfa. No es pot viure només en el misticisme com no pots seure sobre les flames.

- Sou tu i la teva parella iguals?

- Ni tans sols els éssers clonats són iguals. Els humans som, sobre tot, experiència, i l'experiència ens diferencia constantment. És gràcies a l'experiència que avancem en alguna direcció.

- Això obliga a un consens continuat...com eviteu els conflictes?

- És un error la recerca de no-conflicte. Quin sentit té pujar una muntanya sense suar, sense esgarrapar-se, sense assedegar-se, sense esquivar arbustos? El més important és mantenir els conflictes en la seva real dimensió, no atorgar-los-hi un poder de decissió que no els correspon.

- Sou una parella oberta? els pelegrins de Sant Jaume ho són, si seguim el teu discurs.

- La semàntica és un terreny bellugadís. Molta gent asocia massatgista a prostituta, ocupacions clarament diferents, per molt que es puguin trobar punts en comú. La resposta segurament seria sí, des de l'òptica mística. Des del terreny més convencional caldria una resposta conjunta. Una de les tasques de tota parella és armonitzar sentiments i idees.