Inscriptie pe un tableu

Un albastru infinit

Tangoul

Cantec fara numehttp://www.youtube.com/watch?v=QtEv17azJO4

Sa mori de dragoste ranita

http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=045o0xWgJqw

Am viata mea

Sube trovigxas mallonga estperanta traduko!

Angela Similea

De la Wikipedia, enciclopedia liberăSalt la: Navigare, căutare
Angela Similea

Angela Similea (n. 9 iulie 1946, comuna 1 Decembrie, judeţul Ilfov) este o cântăreaţă română de muzică uşoară, cu stil interpretativ propriu, de mare succes în anii '70 - '80 ai secolului al XX-lea.[1]

Dragostea pentru muzică a cuprins-o, în copilarie, când a asistat pentru prima dată la un concert al Mariei Tanase. Importantă a fost însă, întalnirea cu compozitorul George Grigoriu şi mai ales studiile de canto cu Florica Orăscu, cea care a dat scenei muzicale româneşti nume mari. Primul succes în adevăratul sens al cuvântului îl va obţine odata cu premiul de la Festivalul Internaţional "Cerbul de aur", din 1970[2], când a obţinut primul premiu - Cerbul de Argint. De-a lungul carierei, a reuşit să colaboreze cu unii dintre cei mai mari şi mai buni compozitori români: Ion Cristinoiu, Marcel Dragomir, Marius Ţeicu, Zsolt Kerestely, Temistocle Popa.

În 1977, Angela Similea obţine, premiul I la Festivalul Mamaia pentru "Un albastru infinit", compusă de Marcel Dragomir. Melodia "Să mori de dragoste ranită", compusă, tot de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată "melodia secolului al XX-lea" de către public, cu ocazia galei organizate de TVR 2, în 2000. În 2005, Angela Similea a revenit pe piaţa muzicală, după zece ani de absenţă, cu un nou album, intitulat "Lumea mea", realizat de Ovidiu Komornyk.

Angela Similea naskighis je la 9a de julio 1946 en Rumanio. Shi festis sian plej grandan sukceson en la '70-80-aj jaroj. Shi malkovris sian amon rilate al la muziko, kiam shi unue asistis al la granda popolmuzika kantistino Maria Tanase okaze de koncerto. Unua granda sukceso estis en la jaro 1970 kiam shi gajnis la unuan premion okaze de la internacia kantofestivalo "Cerbul de aur" /Cervo de oro/. 1977 Angela gajnis la unuan premion de la kantofestivalo en Mamaia (ce la Nigra Maro) kun la kanzono "Un albastru infinit"- /Senfina azuro/ de Marcel Dragomir kies kompozicioj akompanis shin dum sia longa kariero. Plej granda sukceso de la lastaj jaroj estis la kompozicio "Să mori de dragoste ranită", kion oni deklaris kiel la "melodio de la dudeka jarcento". La komponisto de la muziko estis de nove Marcel Dragomir la verkisto Aurel Storin. Post dek jaroj de foresto Angela revenis al la muzika scenejo kun la helpo de Ovidiu Komornyik subtenante shin per novaj kanzonoj aperigante novan kompaktan diskon kun la titolo "Lumea mea" /Mia mondo/.