De eerste week!

Zoals altijd moet je eerst beetje afwachten en aftasten voordat je echt bezig kan. We werden al wel snel aan het werk gezet met een uitleg van photoshop en over de producten die we moesten afhebben in deze eerste periode.

Het begon meteen met een studie over jezelf.. Dit zijn altijd lastige dingen. Wie ben je nou eigenlijk?! Met een aantal stappen die ik moest ondernemen zou dat een stuk makkelijker worden.. toch? Ik heb een aantal vrienden gevraagd over mijn karakter. Ze moesten in vijf woorden beschrijven wie ik was. Hier kwamen een aantal dingen uit zoals: Zelfverzekerd, spontaan, lief etc. Ik vond er eentje toch echt uitspringen en ben ik wel trots op namelijk: Johan je bent wel 'charmant'. Nou dank je wel! Bij dit soort vragen bleef het niet. We moesten ook een Personal DNA test doen. Uitsllag kun je vinden bij mijn documenten. Ook moest ik allemaal schetsjes gaan maken.. foto's maken en alles wat leuk en origineel was, opslaan. Lastig, aangezien ik niet echt een fototoestel heb. Op vrijdag kregen we een uitleg van photoshop. Erg interesant, alleen ik heb hier wel een voorkennis van.

Week 2.

We gingen weer verder met het verhaal... Wie ben je nou Johan?! Wat we moesten doen was typografie en boxen maken met vierkanten om jezelf uit te beelden. Dit met behulp van 5 kenmerken. Ik had al die mensen gevraagd en er een aantal uit gepakt en hier ben ik mee verder gegaan. Lastig om te maken.. Je moet er echt even bij stil staan. Wat word er nu bedoeld en hoe ga en kan ik dit realiseren. Na wat gepieker en rondvragerij had ik een idee. Hup, aan de slag! Na een uurtje of 2 was dit af. (resultaten te zien bij mijn shared folder).

Was dit nou het enige wat je moest doen Johan? Nee tuurlijk niet. We hadden ook een project die ik met een groepje moest doen. Mijn groepsgenoten werden Kevin en Michiel. We moesten een wereldmerkanalyse maken. Dit klinkt simpel maar er komt nog al veel achterweg. Ik had nooit verwacht dat er zoveel dingetjes achter zouden zitten. Een hele logo, doelgroep en markt analyse was een vereiste. Gelukkig hadden we al snel ons onderwerp gevonden. Dit was Converse. We kozen dit, omdat we het vooral een leuk onderwerp vonden. Ook waren we benieuwd wat er nu verder achterweg zou komen. Na een dikke brainstorm hadden we het begin. Dit hebben we toen allemaal in een powerpoint presentatie gezet. (uiteraard kan je deze ook vinden in mijn shared folder)

Week drie.