Opdracht: Analyseer 2 bekende mensenmerken, bijvoorbeeld twee tegenpolen. Plaats je bevindingen met links en reflectie op je weblog:

Ik heb gekozen als bekende mensenmerken voor Clint Eastwood en Hans Teeuwen. Clint is een prachtige acteur die vooral door zijn mimiek erg opvalt en Hans zegt wat hij denkt en zijn humor spreekt mij erg aan. Beiden zijn unieke personen en vallen daardoor op. Als mensenmerk zijn zij uniek. Hier volgt mijn analyse deze helden...


Clint Eastwood http://www.clinteastwood.net/

Hoe presenteert hij zich: Clint uit zich als een stoere cowboyheld en harde politieagent die vaak weinig emotie kent.

Welke kleding draagt hij: Clint draagt in de spaghettiwesterns vaak cowboykleren: stoere cowboyhoed en een gewaad over zich heen. In de politiefilms draagt hij vaak een grijs of zwart pak en heeft hij een grote Magnum (revolver) bij zich.

Hoe uit hij zich: Clint kan heel goed gekenmerkt worden door zijnlange gestalte, grimmig gezicht en peinzende ogen, een smeulend sigaartje in een mondhoek, loopt met soepele, trage, tred als een panter door de scènes van de spaghettiwesterns, ondertussen met achteloze snelheid zijn pistool hanterend.

Welke uiterlijke aspecten dragen bij aan het uitdragen van het kernconcept: Zwijgzaam maar sprekende ogen, stoere uitstraling, held, bikkelhard (weinig emotie).

(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Clint_Eastwood)Hans Teeuwen http://www.hansteeuwen.net/

Hoe presenteert hij zich: Hans is een Cabaretier en artiest. Voorheen presenteerde hij zich als komiek en kon iedereen om hem lachen (dat doet hij overigens in Engeland nog steeds). Maar tegenwoordig is hij Jazzmuzikant in Nederland en timmert hij aardig aan de weg.

Welke kleding draagt hij: Hij draagt over het algemeen een zwart pak, zonder stropdas. Voornamelijk donkere kleding.

Hoe uit hij zich: Hij neemt geen blad voor de mond, maakt veel harde grappen, is vaak vrouw onvriendelijk en schuwt grappen over buitenlanders ook niet. Veelal zijn de shows politiek geladen of haalt hij maatschappelijke kwesties aan en hij probeert zijn publiek vaak te choqueren. Hij doet ook vaak gekke stemmetjes of typetjes na. Persoonlijk vind ik dat Hans echt laat zien dat cabaret een vorm van kunst is. Het is niet alleen maar grappen en grollen.

Welke uiterlijke aspecten dragen bij aan het uitdragen van het kernconcept: Zijn sobere kleding, vele aparte gezichtsuitdrukkingen, drukke bewegingen met zijn lichaam,

(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Teeuwen)