Na een goede week ziek te zijn geweest (griep) en niks aan ReDesign hebben kunnen doen, ben ik vandaag (zaterdag 1 november '08) even heel druk geweest om de schade in te halen.

De afgelopen weer stond helemaal in de planning om gigantisch veel voor ReDesign te doen, maar dan zul je altijd zien dat je ziek wordt en goed ook. Tot gisteren kon ik nog vrij weinig dan alleen maar onder de deken liggen en 'boe' en 'bah' zeggen.

Dus heb ik de vrije zaterdag gebruikt om zoveel mogelijk voor dit vak in te halen. Vandaag heb ik de schetsen van de oefening 'Typografie' uitgewerkt in photoshop. Tenminste mijn mooiste schetsen dan. Daarna ben ik verder gegaan met de oefening 'Vorm en Structuur'. Ik heb wat schetsen gemaakt en ben daarna de mooiste schetsen weer uit gaan werken in photoshop. Omdat mijn kennis van photoshop nihil was toen ik met deze opleiding begon, hebben deze bezigheden mij bijna de hele dag gekost. Maar ik heb er wel met plezier aan gewerkt en ben tevreden met het resultaat.

Waar ik wel achter ben gekomen met deze oefeningen is dat ik het schetsen niet zo boeiend vind, maar dat het wel goed is om meerdere ideeën uit te werken. Want je kan niet alle ideeën in je hoofd bewaren en zomaar even uitwerken in photoshop. Maar daarentegen vind ik het wel leuk om met photoshop te werken en de ideeën zo uit te werken met kleur, vorm, grootte etc. dat het echt jouw eigen ontwerp wordt en nog mooi strak gevormd ook! Ja, het gaf me wel een voldaan gevoel om hier mee bezig te zijn geweest, want ik ben gewoon erg blij met het resultaat.

Hopelijk krijg ik het photoshoppen alleen wat sneller onder de knie. Maar oefening baart kunst zegt men, dus ik blijf oefenen...

Op korte termijn volgen hierna de uitwerking van de oefening 'fotoretouche' en 'Logo-ontwerp via LeaLea methode'.

Tot gauw!