Week 1.

De eerste week van mijn eerste studie. Een hoop chaos met wat er allemaal moet gebeuren aangezien ik dit voor het eerst meemaak. Voor Redesign kregen we de opdracht om een blackbox te maken met woorden die bij jou passen. Deze woorden kwamen tevoorschijn uit een personal DNA die je moest invullen op een site. De opdracht is goed gelukt en komt in mijn portfolio. Voor Wiki moesten we beginnen met lezen en een opstart maken voor een tekst over een maatschappeljk probleem. Mijn tekst ging over het downloaden en uploaden, met als onderwerp Internet en de Muziekindustrie.

Week 2.

Een rustige week met een paar lesuitvallen. Voor Wiki ben ik begonnen met een mind-map en tekstplan en voor Redesign heb ik de schetsen uitgewerkt en het product blackbox afgemaakt. Deze komen zo spoedig mogelijk in mijn portfolio en op ipernity te staan.

Week 3.

Voor Wiki moesten we deze week een klad tekst maken over het onderwerp. Dit was de eerste versie van het artikel. Op deze versie kreeg je feedback van de leraar en medestudenten. Deze feedback moest je vervolgens gebruiken om je kladversie te verbeteren. Ik heb goede duidelijke feedback gekregen en heb deze ook direct verwerkt in mijn artikel. Wanneer dit af was heb ik nogmaals feedback gevraagd aan medestudenten en die vonden dat de tekst er al stukken beter uit zag. Voor Redesign zijn we begonnen met typografie. De woorden die uit mijn personalDNA kwamen moest je in photoshop verwerken en het woord zo goed mogelijk uitbeelden. Dit beviel mij wel omdat ik voorheen veel met photoshop gewerkt heb.

Week 4.

Voor Wiki moesten we de laatste feedback verwerken en vervolgens het artikel aan het einde van de week inleveren. Ik heb het aan het begin van de week erop ingeleverd, omdat ik in week 4 alleen de eerste 2 dagen aanwezig was in verband met ziekte. Voor Redesign zijn we bezig geweest met het merk-ik en de presentatie die erbij hoort. Ik heb een begin gemaakt met mijn Pecha Kucha. Ook moesten we voor Redesign een merk-analyse maken over een bepaald wereldmerk. Wij hebben met ons groepje gekozen voor Sprite, omdat dit een bekend frisdrankmerk is, maar het de laatste jaren steeds minder gaat.

Week 5.

Mijn Pecha Kucha en onze merk-analyse zijn deze week gepresenteerd. De merkanalyse was een beetje veel tekst maar het uiterlijk zag er goed uit. Mijn Pecha Kucha werd door de leraar als "saai" ervaren, dit klopt eigenlijk wel want ik had continue dezelfde achtergrond, alleen de foto's veranderden.

Week 6.

Een drukke week. De week waarin we moesten beginnen aan de groepswiki, het merk-ik magazine en het herontwerpen van de Sprite-site. Gelukkig bleef het overzichtelijk en heb ik een goed gevoel overgehouden aan deze week.

Week 7.

In de vakantie heb ik gewerkt aan het begin van onze Wiki. Ik heb samen met Ben dingen gemaakt als tekstplan, structuurplan en de doelgroepanalyse. Voor Redesign heb ik met de cover een begin gemaakt aan mijn website, en heb ik de eerste screen voor de Sprite-site gemaakt.

Na de vakantie was het een beetje de laatste puntjes op de I zetten, behalve voor Wiki. Hiervoor hebben we alle teksten gemaakt en alles proberen af te ronden, met uitzondering van het testplan. Voor Redesign hebben we de Sprite-site verder ontworpen en afgemaakt. Ook is mijn magazine bijna af.

Week 8.

Een hectische week. De laatste details toevoegen aan de portfolio's, alles uitprinten en op cd zetten, kijken of alles wel klopt en of alles compleet is en alles in de goede volgorde zetten. Dit leek vanaf het begin van de week wel makkelijk, maar het was toch veel meer dan ik en de meesten dachten. Gelukkig heb ik alles op tijd afgekregen. Ik ben best tevreden over mijn werk. Nu maar kijken of het voldoende is...