Praktijkoefening C: Vorm en structuur

Visualiseer de uitkomst van de test in een compositie met vlakken en een passend font.

Creative C copy Begrip 1; "Creative"

Als eerste begrip heb ik gekozen voor creative. Ik heb eerst een heel speels en geschreven font gezocht en ben daar mee aan de slag gegaan. Ik heb het lettertype eerst dubbel omlijnd, daarna nog gekopieerd, weer dubbel omlijnd en daarna nog eens. Dit leverde een hele andere stijl van tekst op dan gebruikelijk maar dit sluit dan weer goed aan bij creative. vervolgens heb ik een pattern aangemaakt voor de achtergrond die ik door middel van een aantal filters opgevuld heb. Sommige vlakjes uit het pattern heb ik vervolgens opgevuld met wit en een meer doorzichtige vorm van wit. Hierdoor is toch een zeer apart (en creatief) geheel ontstaan met zowel beweging als hele strakke lijnen.

Listener C copy Begrip 2; "Listener"

Als tweede begrip heb ik dit keer gekozen voor listener. Net als bij opdracht B heb ik voor een duidelijk font gekozen alleen bij deze is het nog duidelijker. Dit font heb ik omlijnd en vervolgens heb ik er weer een pattern overheen gemaakt van groen naar rood. Waarom dit is heb ik bij B toegelicht. Ik heb als achtergrond gekozen voor een grote motion blur die gelijk loopt met de tekst. Dit zorgt ervoor dat de tekstrichting beter uitkomt. Verder heb ik voor de kleur geel/goud gekozen omdat hierdoor het rood extra word benadrukt en dus meer opvalt.

perfectionism C copy Begrip 3; "Perfectionism"

Als laatste heb ik gekozen voor Perfectionism. Als basis voor deze afbeelding heb ik de afbeelding uit opdracht B genomen. Ik heb me toen afgevraagt hoe ik het perfectionisme van de toch al mooie tekst nog beter kon maken. Toen bedacht ik dat ik wel een soort van reflectie onder de tekst had maar geen licht waardoor deze reflectie zou kunnen ontstaan. Daarom heb ik gezocht naar een manier om een lichtbron in de afbeelding te kunnen maken. Hiervoor heb ik een filter gebruikt dat een soort spotlight effect maakt. Op deze manier komt de reflectie nog beter uit en is het perfectionisme van de afbeelding nog groter geworden.