Praktijkoefening B: Typografie

Zoek daarna bij ieder begrip een passend font. Experimenteer ermee (minimaal vijf schetsen per begrip; verschillende fonts, verschillende corpsgroottes, verschillende kleuren). Werk de beste oplossing uit in photoshop.

Creative copy

Begrip 1; "Creative"

Als eerste begrip heb ik gekozen voor het begrip creative. Hiervoor heb ik een font gekozen dat ik zelf eigenlijk nooit gebruik omdat het voor de meeste dingen die ik maak eigenlijk niet geschikt is. Daarom wilde ik er met het begrip creative toch iets leuks van te maken. Ik heb de afbeelding eerst in het klein gemaakt om een beetje uit te proberen wat er mogelijk was. Ik heb alle letters op verschillende grootte gemaakt en deze op de een of andere manier naas of in de vorige te passen. Dit vond ik wel een creatieve manier van het gebruiken van een font. Het resultaat ervan geeft er ook een bijzonder speels uiterlijk door gekregen. Daarna heb ik ik van de kleine versie een brush gemaakt, wie weet kon ik er nog iets mee doen. Toen de grote versie af was heb ik het geheel helemaal ondergebrusht met deze brush wat ook weer een creatieve manier leek om het te gebruiken. Eerst was het een nogal hyperactief geheel maar na de opacity flink naar beneden gehaald te hebben ga het toch nog een toevoeging aan het geheel.

perfectionism copy Begrip 2; "Perfectionism"

Als tweede begrip heb ik voor perfectionism gekozen. Om dit te visualiseren heb ik een heel strak font gekozen. Toen heb ik de letters op een hele strakke afstand van elkaar gezet waardoor de tekst meer één geheel is geworden. Toen heb ik het precies in het midden uitgelijnd waardoor het nog meer de aandacht trekt. Daarna heb ik met de blending options de letters flink verfraaid tot ik het zelf mooi vond. Vervolgens ben ik doorgegaan met een spiegeleffectje te creëren. Dit is ook prima gelukt omdat het geheel niet volledig gespiegeld is maar het deel wat het verst van de spiegel is ook het meest vaag is geworden. Daarna heb ik met een zwart-grijs verloopje de nadruk nog eens extra op de tekst gelegd.

Listener copy Begrip 3; "Listener"

Als laatste heb ik gekozen voor listener. Waarom? Omdat ik voor thinker eigenlijk niet iets leuks met het font kon verzinnen. Ik heb er wel iets mee gemaakt maar daarbij heb ik alleen met de achtergrond gewerkt en niet met het font zelf. Voor deze heb ik voor een duidelijk lettertype gekozen om de duidelijkheid van het spreken weer te geven. Daarna heb ik de vorm van de tekst helemaal veranderd. Ik heb het begin klein gehouden en naar het eind toe worden de letters steeds groter. Heermee creër ik een soort luidspreker/volume effect. Toen ben ik de kleuren gaan veranderen. Ik heb een verloop genomen van rood (slecht) naar groen (goed). Hierdoor word je van rood naar het groen geleid.Vervolgens heb ik een vervaagde cirkel gebruikt om als een soort van 'oor' te dienen waar de informatie naar toe gaat.