De opwaarts mobiel
De carrièregerichte individualist met een uitgesproken fascinatie voor sociale status, nieuwe technologie, risico en spanning.

Maatschappelijk succes en hogerop komen vormen voor de opwaarts mobielen belangrijke drijfveren. Hun geluk wordt voor een belangrijk deel door hun carrière bepaald ('mijn werk is mijn leven'). Zij hechten er tevens veel waarde aan om aan anderen te kunnen laten zien wat zij hebben bereikt. Over het algemeen is men duidelijk materialistisch ingesteld; (veel) geld verdienen en consumeren zijn belangrijk. Opwaarts mobielen leiden een bijzonder druk en gehaast leven en voor huishoudelijke bezigheden als boodschappen doen en koken is nauwelijks tijd. In het algemeen zijn mensen binnen dit milieu vrij statusgevoelig en sterk prestatiegericht. Veel tijd voor rust en ontspanning lijkt er niet te zijn. Ze zien het gezin wel als de ideale leefvorm, maar tonen doorgaans geen sterke familiaire betrokkenheid.

Vervolgens zijn op u de volgende waardenprofielen van toepassing, van meest naar minst passend:

  1. Kosmopolieten
  2. Moderne burgerij
  3. Nieuwe conservatieven
  4. Gemaksgeorienteerden
  5. Traditionele burgerij
  6. Postmaterialisten
  7. Postmoderne hedonisten

_________________________________

Moet zeggen, het allereerste gedeelte klopt wel, maar om te zeggen dat 'werk mijn leven is'? Nee, klopt dus helemaal niets van..