Visie voordat het filmpje begonnen was:

Brand Design doet mij denken aan het ontwerpen van een merk. Of wellicht een bedrijfje dat zich specialiseert op het gebied het maken van merken/logo’s voor andere bedrijven.

Wat valt je op:

Een merk maakt steeds meer impact op onze maatschappij, maar vooral op de jeugd. De beginnende, kleine bedrijfjes leken veel zenuwachtiger en chaotischer, terwijl de grote bedrijven veel relaxter overkwamen.

De boodschap die je overbrengt om je merk te promoten is erg belangrijk. De impact die je maakt met je boodschap kan er voor zorgen dat in een week iedereen je merk kent. Swatch had zelf ook een soortgelijke stunt uitgehaald en dit heeft tot grote successen geleid.

Men identificeert zichzelf met een merk/muziek/kleding/style. Het kan zelfs zo zijn dat men alleen maar een product kopen vanwege de naam, en niet vanwege de vormgeving (‘looks’). Sommigen kopen het omdat het bekend is, ze zijn erg merkbewust. Ze willen ergens bijhoren door het merk te dragen.

Wat ik een erg interessante uitspraak vond, was dat er gezegd werd dat de relaties tussen China en Amerika zo goed waren vanwege het merk Coca-Cola. Je stemt dus voor de stroming van de wereld door een bepaald merk te kopen, een beetje zoals je op een politieke partij stemt.

Vroeger hoorde je echt ergens bij, je was bijvoorbeeld katholiek. Dit is tegenwoordig niet meer het geval. Het merk/style/kleding die je draagt geven een indruk wat voor persoon je bent. Je wordt dus niet van te voren bestempeld met bijvoorbeeld ‘katholiek’ of ‘protestant’, maar je schept je eigen persoon, wie je wil zijn.

Strookt het met wat je eerder als ‘visie’ hebt opgeschreven:

Mijn visie sprak maar een klein aspect aan van wat de video te bieden had. Ik had echter wel gelijk dat het over merken ging.

Waar wel/niet:

Het klopte dus niet dat er een bedrijf was dat zich specialiseerde in het maken van logo’s voor bedrijven. Er werd meer besproken over hoe merken ontstaan, wat ze doen voor hun imago en hoe ze geassimuleerd zijn in onze samenleving.