Mario Bros
Wie kent hem niet? Mario Bros is de held in de diverse delen van Super Mario Bros. De spelletjes zijn verdeeld in acht werelden. Iedere wereld heeft vier levels. Mario moet het eind van een level bereiken door vijanden te ontwijken of te verslaan en niet in afgronden te vallen. Mario kan gebruik maken van verschillende platformen, waaronder bewegende en vallende. Daarnaast zijn er pijpen die Mario toegang biedt tot de onderwereld.


Voyagers to Mars
De Voyagers to Mars is een ander voorbeeld van een Immersive Space. Voyagers to Mars is een attractie in Movie Park Germany. Je wordt in deze attractie meegenomen naar Mars. Je zit in een stoel, maar het lijkt alsof je echt naar Mars reist. Dat komt door de verschillende effecten: niet alleen geluid en beeld, maar de attractie beweegt ook echt.


Escher
M.C. Escher was een kunstenaar. Zijn werken zijn heel speciaal, en als je ernaar kijkt dan kom je eigenlijk in ‘zijn’ wereld terecht. Een voorbeeld is deze tekening van hem. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer nieuwe dingen je ziet.