Over ASUS:

asus a8jp s ASUS (ook wel ASUSTeK Computer) is een producent van onderdelen voor computers. Het bedrijf maakt een breed gamma moederborden voor verschillende processorfabrikanten, maar vooral voor Intel en AMD. Daarnaast fabriceert ASUS ook videokaarten (meestal met chips van Nvidia en ATI), barebone-pc's, netwerkproducten, laptops enzovoort.

Het bedrijf is opgericht in 1989 in Taiwan door TH Tung, Ted Hsu, Wayne Hsieh et MT Lia. Het hoofdkwartier is gevestigd in Taipei, de meeste fabrieken zijn eveneens in Taiwan gevestigd, op een fabriek in China na. ASUS heeft ook belangrijke vestigingen in de Verenigde Staten en Duitsland.

Anno 2007 werken er meer dan 100.000 werknemers en werden er in 2006 meer dan 55 miljoen moederborden verkocht.

(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/ASUS)

I. Mentale merk-identiteit

Waar staat het merk voor, hoe ziet het bedrijf zijn merk?

1. Merk-visie

ASUS is een technologie-georiënteerd bedrijf. Het merk wil bekend staan om innovatieve technologie van hoge kwaliteit. Als toonaangevende aanbieder van totale 3C-oplossingen (Computers, Communicatie en Consumentenelektronica) biedt ASUS een compleet productportfolio om ook in het nieuwe millennium concurrerend te blijven.

2. Merk-missie

Als belangrijke speler in de IT-industrie heeft ASUS de volgende bedrijfsmissie:het bieden van innovatieve IT-oplossingen die mensen en bedrijven in staat stellen hun volledige potentieel te behalen.

Om deze missie te Bereiken heeft ASUS deze punten: (bron: nl.asus.com)

Passie voor Technologie
Technologie vormt het hart van ASUS. We investeren voortdurend in onze wereldklasse Research & Development zodat we altijd in staat zijn baanbrekende innovaties te bieden aan personen en bedrijven.

Kwaliteit
Kwaliteit is van het grootste belang voor ASUS. We blijven ons kwaliteitsbeheer proces verder verfijnen om ervoor te zorgen dat klanten kosteneffectieve kwaliteitsoplossingen ontvangen.

Lange-termijn Relaties
Of het nu gaat om klanten, media, aandeelhouders of consumenten, wij geloven in het op alle niveaus met onze partners meegroeien. De relatie met deze sleutelfiguren vormt een van de belangrijkste factoren voor ons voortdurende succes.

Volharding
Alle ASUS-werknemers delen het zelfde gevoel van vastberadenheid. Onder druk komen wij tot ons recht en we zijn gek op een uitdaging. Bovendien werken we allemaal aan het behalen van de zelfde missie; mensen daadkracht bieden via innovatieve IT-oplossingen.

3. Merkwaarden

Innovatie, kwaliteit, design en service.

4. Merkpersoonlijkheid

- Baanbrekende innovaties bieden die levens vereenvoudigen en ons in staat stellen ons volledige potentieel te realiseren.

- Innovatiegericht

- Zakelijk

5. Merkbelofte

Rock solid, heart touching.

6. Merk-concept

Innovatie en kwaliteit met een mooi design en goeie service.

II Visuele merk-identiteit

Hoe nemen mensen het merk waar (met al hun zintuigen)?

Zien

ASUS heeft een strak en zakelijk logo. Het logo word uitgevoerd in zwart of in blauw. De website maakt ook veel gebruik van een gelijkwaardige blauwe tint, dit geeft een zakelijk en strak uiterlijk. Het uiterlijk komt goed overeen met de missie en waarden van het bedrijf.

Voelen (fysieke en mentale gevoelens)

- Textuur: De meeste producten van ASUS zijn gemaakt van hard plastic en hebben daarom een harde en gladde textuur. De producten hebben een strak en duurzaam uiterlijk.

- Formaat: ASUS maakt producten in verschillende formaten, mobiele producten zoals notebooks en PDA´s maar ook producten voor thuis zoals desktop pc´s en monitoren.

- Uitstraling: ASUS wil hun producten graag een strak en zakelijk uiterlijk geven.

Horen

ASUS maakt producten voor zo veel mogelijk en zo goed mogelijk geluid, de Xonar geluidskaarten bijvoorbeeld. Daarentegen maken ze ook voor zo min mogelijk geluid, denk bijvoorbeeld aan Silent Knight processor koeler.

Proeven

ASUS maakt geen producten die je kunt proeven.

Ruiken

Voor ruiken geld hetzelfde als voor proeven, alleen is het natuurlijk wel beter als producten niet stinken.

Taal

Pay-off

ASUS gebruikt de pay-off “Rock solid, heart touching”. Met deze slogan willen ze uitstralen dat de producten van goeie kwaliteit zijn, maar er toch ook mooi uitzien. De slogan wordt in een vergelijkbaar lettertype geschreven als het logo, en ook in dezelfde kleur.

Personen

Het personeel speelt een grote rol in het behouden van de goeie kwaliteit die ASUS bied.

Om te slagen in deze extreem concurrerende markt, dienen fantastische producten te worden vergezeld van bijbehorende ‘speed-to-market’, prijzen en service. Dat is de reden dat de ruim 100.000 ASUS-werknemers allen streven naar de "ASUS Way of Total Quality Management", om de beste kwaliteit te bieden zonder dat dit ten koste gaat van de prijzen en time-to-market, terwijl tegelijk maximale waarde wordt geboden aan alle klanten via dienstverlening van wereldklasse.

(Bron: nl.asus.com)

III De design-dragers

Hoe uit het merk zich naar de doelgroep?

Product/dienstgerelateerde design-dragers

Het fysieke product

De producten van ASUS zijn strak en aantrekkelijk vormgegeven. Het design moet mooie en toch zakelijk zijn.

Gebruiksaanwijzingen

Bij ieder product dat ASUS biedt, zit een gebruiksaanwijzing. Verder zit er op alle producten garantie, zodat een zo goed mogelijke kwaliteit geboden kan worden.

Aanvullende producten

Voor veel producten worden bijproducten gemaakt, bijvoorbeeld pc accessoires.

Externe-communicatiegerelateerde design-dragers

ASUS maakt niet veel gebruik van reclame. Op het internet zul je de meeste ASUS reclames zien. Wel word er veel aandacht besteed aan grote hardware beursen, zoals de Computex beurs in Taiwan.

Interne-communicatiegerelateerde design-dragers

Het personeel is heel belangrijk voor ASUS, zonder goed personeel dat 100% achter het merk staat kunnen ze niet de kwaliteit en service bereiken waar ze zo hard naar streven. Dit is de management filosofie van ASUS: (bron nl.asus.com)

Onze werknemers inspireren, motiveren en ondersteunen bij het realiseren van hun hoogste potentieel.

Ons verplichten tot de deugden integriteit, vindingrijkheid, eerlijkheid en toewijding.

Eeuwig streven naar de 1e plaats op het gebied van kwaliteit, snelheid, service, innovatie en prijsefficiency.

Ernaar streven tot de wereldtop van hightech leiders te behoren en waardevolle bijdragen te bieden aan de mensheid.