Zoek een aantal voorbeelden van een Immersive Space. Geef daarbij aan waarom dit volgens jouw een Immersive Space is...

Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een 2D immersive space. Er zit geen diepte in, alles ziet er als het ware plat uit. Het gaat om een reclame voor het biermerk Golden Blua, waarbij men aan de hand van een flash animatie een bepaald gevoel probeert te creëren.

www.deviantart.comDit is een voorbeeld van een 2,5D immersive space, bedoel voor fans van de Donald Duck. Het geeft je de indruk dat het ruimtelijk is, omdat er met schaduwen en perspectief is gewerkt, maar ook dit is een plat beeld. Je kunt alleen van links naar rechts bewegen en de objecten niet van alle kanten bekijken. Daarbij zitten er ook objecten in die niet ruimtelijk lijken, zoals de boom waar de hut in is gemaakt. Je zou dus ook wel kunnen zeggen dat deze immersive space tussen twee en drie dimensionaal in zit.


www.donaldduck.nl


Dit is een voorbeeld van een driedimensionale immersive space. Het is een foto van een bar waar je in ‘rond kunt lopen’. Als je met de muis beweegt loop je werkelijk door de bar en je kun je de objecten van alle kanten bekijken. Dit brengt een bepaalde beleving met zich mee, het gevoel dat je daadwerkelijk in de bar bent.

www.360gradenpanoramafoto.nl/showcase04/show113702.html