JERNEY KAAGMAN
Jerney Kaag man is geboren in Den Haag op 9 juli 1941. Vroeger was ze een succesvolle zangeres bij de Haagse groep Earth & Fire, maar de meeste mensen kennen haar als jury lid van Idols.
Kenmerken
Jerney staat bekend om haar emotieloze uitdrukkingen in haar gezicht, botheid en opmerkingen die straight to the point zijn. Wat misschien wel de grappigste assosiatie is, is dat ze kan lachen zonder dat het af te lezen is van haar gezicht.
Haar kledingstijl is over het algemeen Formeel. Dit zorgt ervoor dat ze in combinatie met haar gezichts uitdrukkingen vrij nors en streng overkomt. Haar kapsel zorgt ook voor de nodige extra´. Zo zorgt haar rechte pony voor een rechte lijn boven haar ogen, wat ook streng overkomt.
Ook typerend is haar monotone stem. Ze zal het niet goed doen als vertegenwoordiger op dit gebied.

Samengevat:
· Nors
· Emotieloos
· Straight to the point
· Formeel


BASSIE

Bassie is de beste vriend van Adriaan in het tv programma “Bassie & Adriaan”. Bassie is enkel een karakter van Bas van Toor en is in 1983 tot leven geroepen.
Kenmerken
Bassie staat natuurlijk bekend om zijn gele haren, rode neus, groene stropdas en rood geruite jasje. Kortom: een clown.

Bassie is uniek in zijn soort omdat hij veel bekende quotes heeft. Bijvoorbeeld: “MINININININI” en “ADRIAANTJUUH”.
Hij is door zijn vrolijke karakter een nederlandse kindervriend. De meeste kinderen zijn dan ook met hem opgegroeid.
Bassie heeft een melige en jolige uitstraling en houd van slagroomtaarten. Zijn melige en jolige uitstraling heeft hij te danken aan de smink, het lijkt net of bassie 24/7 aan het lachen is. Bassie is ook extrovert en ondernemend. Extravert qua kleding en uitlatingen en ondernemend qua nieuwschierigheid.
Samengevat:
· Bekend om quotes
· Vrolijk
· Extravert
· Ondernemend