Call of Duty
Call of Duty is een First person shooter game. Je bent als het ware zelf een soldaat van een leger, die je kunt besturen. Je kunt zelf doen wat je wilt, en dat maakt het een immersive space.

Beeld:
Veel donker kleurgebruik met flitsende explosies.
Geluid:
Veel achtergrond geluiden en harde knallen om het zo realistisch mogelijk te maken.
Tijd:
Omdat er meerdere versies van deze game zijn, wordt er gebruik gemaakt van verschillende tijdsperken maar ze worden goed weergegeven door de omgeving waarin je loopt kenmerken van elke tijdsperk mee te geven.
Energie:
Veel mensen krijgen een kick van knallen, hier krijg je zelf veel energie mee.
Interactie:
Omdat het de bedoeling is om jezelf door een wereld te laten lopen is er veel interactie tussen de game en de speler, je loopt in de game dus.Second Life
Second life is eigenlijk zoals je het al vertaald, een tweede leven. Je kunt een eigen persoon maken in een wereld. Je kunt hier geld instoppen en chatten met andere mensen.

Beeld:
Realistische kleuren en herkenbare gebouwen (omgevingen).
Geluid:
Er wordt gebruik gemaakt van realistische geluiden en muziek.
Tijd:
Het tijdsperk bij deze software is hedendaags, dat maakt het ook leuk en realistisch.
Energie:
De energie die de software met zich meebrengt is dat je jezelf op het beeldscherm ziet. Het is leuk om een poppetje zelf te besturen en je in kunt beelden dat jij de persoon op het beeldscherm bent.
Interactie:
Het is de bedoeling dat jij de persoon op het beeldscherm brengt, dus dat is de interactie van het spel, het is jouw eigen wereld.3D Huismodel
Tegenwoordig is het ook mogelijk wanneer je een huis laat bouwen door een bouwbedrijf een 3D demo te bekijken, in mijn ogen is dit ook een immersive space omdat je in een digitale wereld informatie op kunt doen door zelf rond te lopen.

Beeld:
Realistische sfeer en kleurgebruik, wellicht wordt het allemaal iets mooier weergegeven dan het in het echt, om beter te verkopen.
Geluid:
In deze space zal waarschijnlijk geen gebruik gemaakt worden van geluiden.
Tijd:
Je zal in de huidige tijd rondlopen om het zo realistisch mogelijk te maken.
Energie:
De energie die dit uitstraalt is dat de klant in het (nieuwe) huis rond zal lopen en zich dat in zal beelden.
Interactie:
De klant kan gewoon realtime rondlopen in zijn nieuwe huis en dat maakt het voor een klant erg leuk.