Juliëtte de Wijn (Cora van Mora)

Cora van Mora
Hoe presenteert Cora van Mora zich?
Cora van Mora presenteerd zich zelf als het merk Mora. In de tv spotjes is ze een medewerker in de fabriek van Mora waar ze alle nieuwe producten presenteerd. Op dit moment zijn ze opzoek naar een vervanger voor Cora maar ze probeerd er alles aan te doen dit tegen te houden.

Hoe kleed Cora van Mora zich?
Cora van Mora is alleen bekend van de reclame van Mora dus het is niet van belang wat ze buiten deze reclame draagt. In de reclame draagt ze werkkleding van de fabriek van Mora. Deze kleding is altijd mooi wit en dit sugereerd dat het binnen de fabriek dus mooi schoon is.

Welke uitingen heeft Cora van Mora?
Cora van Mora probeert er voor te zorgen dat het logo van Mora vaak in beeld komt. Dit om natuurlijk naams bekendheid te behouden en te vergroten. Ook door de producten te laten zien en te eten probeert ze te laten zien dat het ook echt heel lekker is. Doormiddel van de witte kleding en het hoedje sugereerd ze dat het heel hygiënisch is in de fabriek en dat er dus niks mis is met de producten.

Geert Wilders

Geert wilders

Hoe presenteert hij zich?
Geert Wilders is een opvallende verschijning in de Nederlandse politiek. Niet alleen vanwege zijn bijzondere en gewaagde uitspraken, maar ook door zijn kapsel. Je hoeft alleen zijn (blonde) haar maar te zien, en je herkent hem. Wilders is een politicus die zich met zijn Partij Voor deVrijheid presenteert als iemand die geen blad voor zijn mond neemt en tegen de verdere Islamisering van Nederland is.

Welke kleding draagt hij?
Wat betreft zijn kleding is hij niet veel anders dan de andere politici; Wilders draagt altijd een keurig (en meestal zwart) kostuum.

Hoe uit hij zich?
Zoals eerder gezegd is Wilders tegen de verdere Islamisering van Nederland. En dat laat hij weten ook. Hij doet vaak gewaagde uitspraken over dit onderwerp, waardoor hij in het nieuws komt .

Een ander goed voorbeeld is Fitna, zijn anti-Koranfilm. De film geeft Wilders' opvatting weer dat de Koran een fascistisch boek is, dat nog altijd aanzet tot geweld. Met Fitna zorgde Wilders voor veel commotie. Je zou in zekere zin kunnen zeggen dat hij ‘mediageil’ is.