Bold

encourage your children to do more sport

Merk: Bold

Erg leuke reclame en vooral heel erg van deze tijd. In Amerika heeft 1 op de 3 kinderen overgewicht, in Nederland is dat 1 op de 8. Lijkt mee te vallen als je het zo vergelijkt maar het is eigenlijk heel erg gevaarlijk. Je ziet daarom ook steeds meer reclames over gezond bewegen en gezonde voeding.

Het leuke aan deze reclame vind ik dat het eigenlijk belachelijk is als dit de enige manier is om je kind aan het sporten te krijgen, maar dat het me niet zou verbazen als ik dit een keer in het echt zou zien. Buiten spelen, in de boom klimmen, voetballen ed. waren vroeger leuk en toen was het probleem eerder om je kinderen naar binnen te krijgen voor het eten. Nu moeten ouders manieren bedenken om hun kinderen naar buiten te krijgen en deze reclame geeft het idee dat dat alleen nog maar kan door hun spel af te pakken waardoor ze gedwongen worden om te bewegen om het terug te krijgen. Ik vind dit een belangrijk onderwerp en dit een leuke manier om het onder de aandacht te krijgen.

paint swatch

Merk: Benjamin Moore Paints

Dit vind ik een mooie reclame omdat hij heel erg simpel is en ze gebruik maken van lucht om reclame te maken voor hun product. Het is 1 lucht maar toch zit er zoveel verschil in dat het precies op een kleurstaal lijkt. De lucht is natuurlijk niet de hele dag dezelfde kleur en het idee dat zij ervan uitgaan dat wat voor kleur er ook in de lucht is zij die beschikbaar hebben vind ik leuk. Ik heb het idee dat ze hiermee zeggen dat ze alle kleuren die er bestaan voor je kunnen maken.

'The Lovers'

"The Lovers" is a story of two mannequins who fall in love, while being on display in different stores on the opposite sides of a street. They however, get very close to escaping and joining each other.

De voornaamste reden dat ik deze foto heb gekozen is dat ik op de middelbare school een eindwerk voor beeldende vorming heb gemaakt dat hier heel erg op lijkt, een schilderij waar iemand uitstapt. Het lijkt ook zo dat aan de binnenkant van de winkel de rest van de pop staat waardoor het echt lijkt alsof ze er doorheen stapt. Maar vooral het idee vind ik erg leuk, dat ze door het glas heen probeert te komen om bij haar liefde te zijn.

Eskorn

Use electricity wisely

Merk: Eskorn

Ook bij deze reclame vind ik het leuk dat hij heel simpel is. De boodschap die ze over willen brengen wordt extra duidelijk en blijft denk ik langer bij mensen hangen op deze manier en dat terwijl het geen opvallend reclamebord is. Het is ook weer een onderwerp waar nu veel aandacht aan wordt besteedt en waar mensen bewust mee bezig moeten zijn, dit bord zet je wel aan het denken.