Mijn eerste voorbeeld van een immersive space. Een afbeelding van een koffiewereld.
Het is 2D, maar toch lijkt het echt alsof het 3D is. Want er is echt diepte in de te zien. Dit komt vooral doordat het landschap en de objecten voorin scherp te zien zijn, en vervagen wanneer je verder moet kijken. De wolf lijkt deze kant op te komen waardoor er iets lijkt te gaan gebeuren. Misschien gaat hij het vogeltje die op de rand zit aanvallen, of gaat hij gewoon koffiedrinken.Dit vind ik ook echt een voorbeeld van een immersive space. Op het eerste gezicht zie je gewoon een aantal mensen de op de trap staan of eroplopen, en lijkt alles normaal. Maar als je er wat langer naar kijkt dan zie je dat er van alles niet kan. bijvoorbeeld een persoon die gewoon de trap op loopt,terweil het ook lijkt alsof er op diezelfde trap iemand aan de onderkant loopt.

Juist omdat er illusie in zit, vind ik dit een goed voorbeeld van een immersive space. Het trekt gelijkt je aandacht en houd die ook vast.Mijn 3e voorbeeld is het spelletje 3D room escape.
Verzamel items en ontsnap uit deze kamer, krijg ik als hint te zien. Dan denk ik weer zo'n stomme game van spelltjes.nl. Maar dan begint het spel, en zie ik dit scherm. Het ziet er niet eens zo heel slecht uit ook al is het niet echt 3D. En ik zie gelijk allemaal objecten staan, een bureau, met lades waar wel eens een item in kan zitten, en een klein stukje van een bed in beeld. En dan krijg ik toch wel het gevoel dat dit niet alles is, maar dat er meer is buiten dit stukje beeld. En wil ik het spel gaan spelen, en dat heb ik dan ook gedaan.
Helaas is het me niet gelukt om te ontsnappen, want ik zag een aapje in beeld, en klikt daarop omdat ik dacht dat is een item, en daar kan ik vast wel wat mee. Maar toen ik dat deed was ik alles weer kwijt en kon ik overnieuw gaan beginnen.