Re Design les 1 bijlage 4 1. Wat mij aanspreekt aan de afbeelding is de dreigende manier waarop de foto geschoten is. Het idee van onderwater zitten is adembenemend, maar ook de tegeltjes die op je af lijken te schieten voegen spanning toe. Ik vind niet dat het heel doeltreffend is, maar het is een mooi plaatje om naar te kijken waar je wel een bepaalde dreiging van voelt afkomen. Ik verwacht dat wanneer ik er een grote afdruk van in mijn studeerkamer op zou hangen, ik lang zou kunnen wegdromen in het surrealisme van een onderwaterstad en dit is voor mij de reden om deze afbeelding te nomineren tot een van mijn 4 favorieten.

Re Design les 1 bijlage 3 2. Ik heb voor de combinatie van deze twee afbeeldingen gekozen, omdat dit een bewijs is van slimme (droge) humor en dat spreekt me sterk aan. De foto is niet perfect genomen, maar dit is naar mijn mening opzettelijk. Ik vind het geen prachtig plaatje om te zien, maar wel erg leuk om te zien dat sterke humor van Volkswagen overtroffen word door die van Nissan.

Re Design les 1 bijlage 2b 3. Deze vogelvoer reclame afbeelding en de hierop volgende (4) spreken mij visueel sterk aan. Ik vind het concept grappig, maar totaal niet doeltreffend. Daarentegen spreekt de uitstraling mij wel aan. Ik kan niet precies omschrijven wat mij dit gevoel geeft, maar ik vind de details prachtig. Neem bijvoorbeeld de wandelstok van afbeelding 3 die de vorm van een vogelklauw heeft. Ook het statische van de portretten spreekt mij blijkbaar aan, want ik vind het onverwacht erg mooi. Natuurlijk is de animatie op zich prachtig vormgegeven.

Re Design les 1 bijlage 2 4.

Re Design les 1 bijlage 1c 5. Ik hou erg van vintage afbeeldingen en deze afbeeldingen en de volgenden (6) zijn daar erg mooie voorbeelden van. Ik vind een vintage stijl toepassen, of het nou een afbeelding beslaat of iets anders, sowieso erg gaaf. Het lijkt mij ook leuk om eens een nieuw merk te adverteren in een vintage jasje. Misschien een idee voor het Ik-Merk.

Re Design les 1 bijlage 1 6.