Al Gore,

Nadat hij de strijd om het presidentschap had verloren van George Bush, besloot hij mensen lezingen te gaan geven over de opwarming van de aarde. Hierdoor is de documentaire gemaakt die we allemaal kennen als ‘’An Inconvenient Truth''. Al Gore ziet er altijd tip top uit, en bij het zien van zijn presentatie zou je niet direct het idee hebben dat deze man zelf ook echt veel aan het milieu doet. Dus zijn merk innerlijk en uiterlijk sluiten niet echt op elkaar aan, vind ik tenminste. Verder kwam er een bericht dat de familie. Gore een energie rekening had die ruim 2 keer hoger lag als die van een modaal gezin in Amerika na het uitbrengen van de dvd en talloze lezingen van Al Gore, het klopt dus niet helemaal wat de man wil bereiken en zelf doet om het goede voorbeeld te geven.

Jack Johnson,

Deze muzikant is, wat lang niet iedereen weet, dus wel heel erg bewust bezig met het milieu. Hij draagt vaak merkloze kleding en komt niet aanrijden in zijn dikke Mercedes maar in een Pruis (zeer zuinige auto van Toyota). Ook voor iedereen die al eens bij 1 van zijn concerten is geweest zal het recycle bewustzijn en het respect voor de natuur zeker hebben kunnen ervaren (bekers zit bijvoorbeeld statiegeld op) Er zijn via zijn website speciale carpool plaatsen geregeld om samen met anderen naar de concerten te gaan, en van elk kaartje wat verkocht word gaat een deel naar milieu organisaties. Zoals Channel G(org. die zich inzet voor het welzijn van mens, dier en natuur) Zelfs zijn cd's worden grotendeels van hergebruikt karton gemaakt. Zelf heb ik dus bij Jack Johnson veel meer dat het merk innerlijk en uiterlijk bij elkaar aansluiten.

Dus als we ze snel naast elkaar leggen hebben ze wel redelijk het zelfde idee als merk, maar als je ze wat beter analyseert merk je dat het ene merk er veel meer aan doet dan het andere, dus als ik mag kiezen tussen deze 2 merken, geen dvd van Gore. Maar een cd van Johnson.

Voor meer info kijk op:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Al_Gore

http://www.jackjohnsonmusic.com/home/