Oefening 2.2 Visualisatie persoonlijkheidstest

Nadat ik de persoonlijkheidstest op www.personaldna.com heb gedaan, zijn dit de vier eigenschappen die het dichts bij mij staan en die ik daarom heb uitgekozen zijn:
- Extroversion (extraverd)

- Spontaneity (spontaniteit)
- Attention to style (aandacht voor stijl)
- Trust in others (vertrouwen in anderen)

Extroversion
Dit balkje is bij mij erg laag. Ik ben iemand die aardig introvert is omdat ik vrij onzeker ben en af en toe faalangst kan hebben. Ik vind het moeilijk om met mensen om te gaan en om ergens nieuw te zijn. Met dat laatste bedoel dat ik ben bang dat ik dingen niet kan vinden en daardoor te laat kom of faal. Als ik ergens te laat ben ga ik liever terug naar huis dan dat ik daar binnen moet stappen en iedereen me aanstaart. Daarentegen wordt ik wel steeds minder introvert en heb ik onlangs mijn angst voor nieuwe dingen en mensen opzij gezet en ben ik achter de kassa gaan werken bij een supermarkt.

Spontaneity
Ook dit balkje is bij mij niet al te vol. Ik kan wel spontaan zijn in de manier hoe ik praat en overkom op mensen. Als het gaat om planning, tijden etc. ben ik meestal niet erg spontaan. Als ik in me hoofd een planning heb opgesteld over hoe ik de dag doorbreng, heb ik wel eens moeite als iemand anders opeens met een heel ander idee komt. Ik wil dan liever niet de planning omgooien. Daarnaast ben ik ook iemand van de ritmes. Ik ben wel iemand die het leuk vind om dingen te ondernemen, dus als iemand met een voorstel komt om de volgende dag naar het strand te gaan neem ik die graag aan.

Attention to style
Dit balkje is bij mij erg hoog. Ik kijk vaak naar het uiterlijk van bepaalde dingen dan dat ik naar de functie ervan kijk. Ik heb bijvoorbeeld liever een mooi koffiezetapparaat met een leuke kleur die niet heel goed werkt dan een lelijk koffiezetapparaat die heel goed werkt.
Ook besteed ik veel aandacht aan de inrichting van mijn huis en de kleding die ik draag. Ik koop meestal geen dure merkkleding maar ik probeer wel dingen leuk te combineren en soms een andere stijl aan te nemen.

Trust in others
Ook dit balkje is bij mij hoog. Ik heb meestal veel vertrouwen in anderen en ik zie de goede bedoelingen van mensen in. Ik probeer mensen ook zo veel mogelijk te helpen bij het bereiken van de doelen die ze hebben.