Week 36/37: De aftrap van het nieuwe schooljaar is begonnen! We zijn begonnen met het voorstellen van elkaar en van de leraar. Omdat ik vorig jaar ook al een studie aan de HAN heb gevolgd, Faculteit Economie en Management in het HEAO gebouw, was de omgeving voor mij als vertrouwd. Ik vind het fijn dat ik overal de weg kan vinden en dat ik de manier van studiepunten halen ook snap. Dit jaar is het wel wat anders. Vorig jaar had ik veel tentamens en ging het meer om het “kennen”, nu hebben we wat uitleg gekregen over verschillende coursen en gaat het dus meer om het “kunnen”.
Ondertussen hebben we meer uitleg gekregen over de coursen die wij gaan volgen. Deze heten Redesign en Wiki. Ze lijken mij allebei superleuk omdat Redesign vooral ontwerpen is en omdat het bij Wiki gaat om teksten schijrven, iets wat ik leuk vind om te doen. Wel heb ik al meteen door dat we in het diepe worden gegooid en wat ik me van vorig jaar kan herinneren is dat je eigenlijk meteen al aan de slag moet omdat de deadline al snel eraan komt. Een eerste opdracht die wij op hebben gekregen, is een 1e indruk mailen naar onze leraar voor Redesign. Ik vind het wel een aardige en slimme man die wel veel af weet van zijn vak.

Week 38: Ik ga in het vervolg deze blog alleen verder schrijven voor Redesign, omdat ik voor de course Wiki een aparte blog schrijf. We zitten inmiddels in de 2e week en we hebben al verschillende kleine opdrachtjes gehad. Ik vraag me wel af waar dat heen gaat. Moeten we de opdrachten bewaren of zijn ze enkel om te oefenen? We moeten in ieder geval over 2 of 3 weken al een Pecha Kucha presenteren (een wat?) en een merk-analyse van een merk die jou aanspreekt.
Ik heb een eigen profiel aangemaakt op Ipernity.com, want daar moet je al je opdrachten opzetten. Ook heb ik een “Personal DNA” test gemaakt waaruit verschillende eigenschappen van mij naar boven zijn gekomen. Ik ben best wel introvert opzich. Nou moeten we 4 eigenschappen uitkiezen en deze in fotoshop bewerken. Ik ben niet bepaald bekend met photoshop, laat staan
dat ik het op mijn laptop heb staan. Eerst maar even installeren dus! Ik heb in iedergeval al een paar ideeen over die opdrachtmet die zwarte blokjes. Bij extrovert ga ik bijvoorbeeld kleine blokjes maken in de hoek van de kader.

Week 39: We zijn zo snel mogelijk aan de slag gegaan omdat de deadlines nu al dichtbij komen! Ik zit in een projectgroep met Arash en Lenneard en wij hebben besloten om onze merkanalyse over Nintendo te houden. Ik denk dat we hiermee wel goed aan de slag kunnen omdat het een bekend merk is.

Week 40: Ik ben inmiddels druk bezig met mijn Pecha-Kucha en mijn merkanalyse. Ik snap nog niet helemaal wat de bedoeling is van die Pecha-Kucha maar ik heb toch maar een begin gemaakt want volgende week moeten we al presenteren.
Mijn Pecha-Kucha is bijna af, alleen aan onze merkanalyse moet nog veel gedaan worden. Ik heb in mijn Pecha-Kucha gebruik gemaakt van de kleuren zwart en roze.

Week 41: Nog één druk weekje en dan vakantie! Toch moet ik nog even mijn hoofd er bij houden want morgen (maandag) heb ik mijn pecha-kucha presentatie en aankomende vrijdag de presentatie over Nintendo.
Vandaag hebben we de presentaties gehad! Het viel mij uiteindelijk reuze mee! Ik was, zoals altijd, zenuwachtig maar vergeleken met andere presentaties uit de klas was die van mij in ieder geval niet slecht. Wel had ik als achtergrond zwart gebruikt wat veel mensen uit de klas met somber associeerde. Wel logisch opzich, maar dat was niet mijn bedoeling geweest. Ik probeerde zwart met lila te combineren om duidelijkheid te kregen en daarnaast vond ik het er wel stijlvol uit zien.
Morgen (vrijdag) hebben we onze presentatie van Nintendo. We zijn nu druk aan het werk om de laatste puntjes op de i te zetten, zodat we voor morgen goed voorbereid zijn.
Het is nu vrijdagmiddag en de presentatie is gelukkig afgerond! De leraar vond hem best goed, wel moeten we nog wat dingen aanpassen.

Week 42: Vakantie! Vòòr de vakantie heb ik besloten om veel aan school te werken maar dat is er helaas niet helemaal van gekomen. Ik heb op dinsdag en woensdag aan school gewerkt (vooral voor Wiki) en voor de rest moest ik werken in de supermarkt. Misschien dat ik aankomende zaterdag nog wel even aan school ga werken.

Week 43: Druk druk druk! Met mijn magazine ben ik zeer druk bezig en ik probeer bijna elke minuut van de dag deze week eraan te besteden. Ik wil dat mijn magazine helemaal tip top eruit ziet en daarnaast ook mooi uit de printer komt. Ik laat het denk ik op fotopapier afdrukken zodat het nog meer op een echt tijdschrift lijkt. Ik denk dat ik nu goed op weg ben ermee omdat hij er steeds beter uit begint te zien en ik heb nog veel ideeen. Voor volgende week donderdag moet het magazine af zijn en ik denk dat ik de deadline wel ga halen!
Dat andere project van die webshop wat we ook donderdag moeten inleveren hebben wij als projectgroepje zo goed als af. We hebben de merken Nintendo met Pearl gecombineerd en uiteindelijk zijn we op het idee gekomen om een 3D bril te ontwerpen waarin o.a games en navigatie zit verwerkt.

Week 44: Yes! Het is nu woensdag en ik heb mijn magazine ondertussen ingeleverd! Ik heb in totaal 20 of 21 pagina's en ik hoop dat het goed is! Ik ben een paar uur geleden begonnen met het maken van de merk-presentatie voor vrijdag.