Fascinerend om te zien, dat één partij, de grootste generatie van Nederland kan vertegenwoordigen.
Dan moeten ze natuurlijk wel stoppen met steeds over elkaar heen buitelen, en het gewoon met elkaar eens zien te worden, over waar ze zich dan voor in willen gaan zetten.

Ik kan mij nog herinneren dat er jaren geleden is begonnen, met het overal maar rücksichtlos wegbezuinigen van deskundigheid.
Maar als er dan weer verkiezingen aankomen, hoor je niemand meer over al die voedselbanken, het zijn er nu al meer dan in de tweede wereldoorlog, woningnood, en al die andere mislukte projecten, en dat allemaal in het kader van sociaal beleid.

Dat soort toestanden daar werd in de jaren zeventig ook al stevig tegen geprotesteerd, maar dat zijn die vijftigplussers, nu ze de politiek in gaan allemaal al weer collectief vergeten.
Dát is wel een mooi voorbeeld van geheugenverlies, worden ze nu al seniel vraag ik mij dan af.?

Ja ja, ze roepen wél heel hard, BLIJF VAN MIJN POEN AF, maar oplossingen hoor je nooit, behalve als het verkiezingstijd is.
Hoe zou zo'n vijftigplus beweging ons geld uit die bodemloze putten terug kunnen halen, verdwijnt dat dan weer collectief in één of ander zinloos fonds, waar nog nooit iemand van gehoord heeft ...?????
Dat soort zinloze beloftes, heb ik al zoveel, en te vaak gehoord.
Ja, ik ben ook vijftigplusser, en had toch op wat meer realiteitszin gehoopt.......

Mijn generatie heeft dat allemaal al een keer gezien, gehoord, eerder meegemaakt.
Al die loze beloftes, te mooi om waar te zijn,
Dat lijkt mij een beetje teveel op zogenaamde sociale hulpverlening, veel beloven en niets doen, als u begrijpt wat ik bedoel.

Mensen die nu van school af komen zijn eigenlijk de nieuwe verloren generatie.
Ondanks dat er in de zorg en het onderwijs een schreeuwend tekort is aan (goed opgeleid) personeel, mogen er in deze branche van onze overheid geen mensen meer aangenomen worden.
Nieuw personeel begint meestal als vervanger van een vast personeelslid die ziek is, of als tijdelijke werknemer, die zo op die manier doorstroomt naar een vaste baan.


Op die manier gebeurde het vroeger nog wel eens dat mensen een paar jaar op de zelfde plek bleven werken, waarna door bijvoorbeeld een bedrijfsovername, of omdat de klandizie afnam, je naar ander werk moest gaan zoeken.
Vroeger mocht je nog wel eens zonder noemenswaardige bureaucratische problemen gewoon een poosje tijdelijk of part-time werk doen, om zodoende naar een nieuwe baan door te stromen.

In het onderwijs kan het wegbezuinigen van deskundigheid een groot probleem gaan worden, want om vakmensen op te leiden heb je toch ook deskundige vakmensen nodig.
Zolang dat niet gebeurt, zal het nivelleren, het wegbezuinigen van deskundigheid dus, desastreuze gevolgen gaan krijgen.

Dus niet alleen in het onderwijs, maar ook in de zorg, en eigenlijk in elke branche, zullen de gevolgen van het nivelleren nog jaren zichtbaar en voelbaar blijven.
Dus naast de puinhopen van paars, zijn er weer nieuwe puinhopen aan het ontstaan.

De verloren generatie is alweer volop aan het ontstaan.
Ik vraag mij af of dat de vijftigers van de toekomst gaan worden.


Beste tijdgenoten; Volgens onze overheid zijn er slechts 500.000 (vijfhonderd duizend) werklozen, maar in werkelijkheid zitten er zo'n TWEE MILJOEN MENSEN zonder werk.
Het aantal huishoudens in ons land is ongeveer zeven miljoen.
Het aantal werklozen is dus substantieel meer, dan onze overheid ons wil doen geloven.

Werkloosheid is gewoon een logisch gevolg van een tekort aan banen.

Nederland is toch wel een een heel raar land geworden, mijn bijstandsambtenaar spreekt geen Nederlands, en om een ambtenaar te kunnen spreken moet je via "email" een afspraak maken.
Kan zo'n ambtenaar dan wel "Nederlands" lezen..???????

Ambtenaren zijn vanwege duistere omstandigheden niet eens meer in staat hun burgers naar behoren (telefonisch) te woord te staan.
U wordt verzocht een email te sturen.......
De overheid zal proberen deze email binnen vijf jaar te beantwoorden.


Het vertrouwen in de overheid is totaal verdwenen, geloofwaardigheid is ver te zoeken, en ik ben reuze benieuwd met wat voor campagne het staatscircus deze keer komt, om reclame voor zichzelf te gaan maken bij de volgende verliezingen.
Vijftigplussers zoals ik hebben al die mooie beloftes allemaal al veel te vaak gehoord.