We kregen de opdracht om vier eigenschappen van jezelf om te zetten in blokjes. Ik dacht toen meteen aan de kleuren die ik allemaal kon gaan gebruiken. Alleen we kregen beperking in het kleurgebruik wat betekende dat we alleen met zwarte blokjes mochten werken. Ik had geen flauw idee hoe ik een eigenschap zoals openheid om moest zetten in zwarte blokjes. Een tijdje heb ik nagedacht over wat ik wilde gaan maken. Het lukte me niet om iets te bedenken en daarom had ik mijn schetsboekje gepakt en met potlood schetsjes getekend zonder erbij na te denken. Dit werkte voor mij erg goed want juist daardoor kwam ik er steeds meer achter hoe ik de eigenschappen wilde gaan vertalen. Ik vond deze opdracht ontzettend leuk doordat je door de kleurbeperking erg goed moest nadenken over de grootte en de composities van de blokjes. Dit zette me erg aan het denken en daardoor heb ik geleerd hoe belangrijk compositie is want kleine door elkaar staande blokjes zullen een heel ander effect hebben dan grote blokken die netjes in een rij achter elkaar staan.

De resultaten van de zwarte blokje:

Extroversion:

Extroversion

 

Van het grote blok in het midden heb ik kleinere blokjes naar buiten toe getekend. Hierdoor wil ik het gevoel creëren dat van het grote blok energie uitspat naar buiten.

Openness:

Openness

 

Openness: Het middelste blokje staat voor een persoon die naar alle kanten toe met open armen staat. De kleinere blokjes dat zijn ideeën, personen die met open armen worden ontvangen.

Trust in others:

Trust in others

 

Deze 3 blokjes staan voor 3 personen die samenwerken en elkaar vertrouwen. Dit zie je doordat van elk blokje de punten de 2 andere blokjes raken. Alle blokjes heb ik even groot gemaakt waardoor ieder persoon even belangrijk is (en elk persoon is ook even belangrijk doordat de figuur één geheel is en als er 1 blokje wegvalt is het geen geheel meer).

Feminity:

Feminity4

 

Feminity: Aan beide kanten overlappen de blokjes elkaar. Door de ronde vormen wil ik het op het lichaam van de vrouw laten lijken. Als ik aan vrouwelijk denk dan denk ik aan sierlijk daarom vind ik de ronde vormen er ook mooi bij passen.