Voor het ReDesign project hebben wij als groep gekozen voor het merk Benetton.Om research te doen naar het merk ging ik donderdag 21 februari naar het centrum van Arnhem. Het was koopavond dus de winkels waren open.

Voordat ik naar arnhem ging had ik al op de website van Benetton gekeken naar officiele verkooppunten. Hierdoor wist ik dat er 1 officiele benetton winkel in de stad was en dat het merk ook in de Beijenkorf en in de V&D werd verkocht. Ik besloot naar alle verkooppunten toe te gaan.

Eenmaal aangekomen bij de officiele Benetton winkel zag ik enkele verkoopmedewerkers. Ik liep op een van hen af. Ik legde de situatie uit en vroeg of het mogelijk was om foto's te maken van de winkel. "Dat wil ik absoluut niet hebben" werd mij geantwoord. Ik heb toen enkele foto's van de buitenkant van de winkel gemaakt.

Na deze koude douche ben ik naar de Beijenkorf gegaan. Omdat ik geleerd had van mijn fout om beleeft te vragen of ik foto's mocht maken ging ik hier anders te werk. Ik wachtte tot alle verkoopmedewerkers bezig waren en maakte snel foto's van alle Benetton eigenschappen van de winkel.

Ik heb wel van deze ervaring geleerd. Niet alleen dat winkels de identiteit van een merk proberen te "beschermen" maar ook dat benetton invloed heeft op de verkooppunten. Iedere winkel dus ook de V&D en de Beijenkorf had precies dezelfde schapjes, rekken en winkel elementen. Dit vond ik best opmerkelijk en ik wist niet dat dit soort dingen gebeurde.