Meer met Immersive Space bezig zijnde, ben ik, geinspireerd door de laatste bijeenkomst die inging op geluid, op zoek gegaan naar passende (achtergrond)muziek bij mijn scenes. Omdat ik muziek als mijn passie uitdraag is dit iets waar ik toch wel goede aandacht aan wil besteden. De muziek die ik zoek moet qua sfeer en inhoud echt goed passen bij mijn wereld, maar bij voorkeur ook van mijn smaak zijn. Op zoek naar gave muziek dus!

 

Mijn muzieklibrary van oneindigheid doorzoekend, maakte mijn hart een sprongetje toen Mr. Scruff voorbij kwam. Dit was gave shit! Scruff's bekendste track is "Get a move on" is samengesteld met samples uit Moondog's classic 'Moondog' ('69) LP. Repetative, funky jazzy tune die ondanks dat er veel herhaling in zit, door kleine veranderingen toch erg prettig aanhoort en in het minste niet verveelt. Past perfect bij het idee van "op weg naar werk" (Get a move on, de titel zegt het eigenlijk ook al) en is funky genoeg om in mijn surrealistische wereld te passen. Nu nog wat omgevingsgeluid van bewegende treinen en shit en dan is het geluid voor Scene 2 een heel eind.

Als je nieuwsgierigheid genoeg is geprikkeld; hier is 'ie dan: <insert music here>

Mr. Scruff is prima muziek, "Get a move on" staat op het album Keep it Unreal (ideaal surrealistisch dus) De bijbehorende video is trouwens ook prachtig; ik denk dat ik die figuurtjes op eenzelfde manier wil gaan gebruiken.