Ondanks zijn enigszins nerdige look en zachtaardige stem is Erlend Øye zonder twijfel een van de meest coole personen die ergens op aarde rondloopt. Niemand weet precies waarom, maar iedereen is het er over eens. Als bonus maakt 'ie ook nog eens gave muziek.

Erlend Øye speelt in the Kings of Convenience en The Whitest Boy Alive. Meer bekend is hij misschien van de Noorse electronicagroep Röyksopp. Royksopp's legendarische album Melody A.M. is lange tijd de soundtrack van mijn leven geweest. Kan ik meteen een mooi bruggetje slaan naar Immersive Space:

Ik wilde een surrealistische wereld gaan vormgeven. Een wereld die wel op de onze lijkt, maar toch net iets anders is. Ik wil dus een parallel trekken met de echte wereld en daarin op subtiele (of minder subtiele) manier dingen veranderen. Ik heb me daarom een beetje verdiept en vooral veel na zitten denken over het dagelijks leven in de 'echte' wereld. Wat zijn nou sprekende voorbeelden van een alledaagse dag in een normale wereld? Toen ik hier over aan het nadenken was kwam de muziekvideo van Röyksopp's "Remind me" in mij op. Een gaaf liedje met een nóg gavere video!

In de video zie je in informercial-style de doordeweekse sleur van een jonge vrouw die in een beursgebouw(?) werkt. Ik weet neit precies waarom maar ik vind dit supermooi weergegeven. Het kijkt bijna als een documentaire, maar dan in een flitsende stijl met inhoud waar je (onbewust) over na gaat denken en een achterliggend gevoel van 'fuck the system'.

Aansluitend bij Immersive Space kun je ook de verschillende perspectieven en 'camera'posities zien. 1e persoon, 3e persoon, vogelvlucht, kikvors, etc.

niets dan gaafheid!