Nieuw blok, nieuwe coarses. Immersive Space ziet er het meest veelbelovend uit. Eerste inleidende opdracht gaat over het herkennen en de verschijningsvormen van immersive spaces in de fysieke wereld.

 

 

3D:Maquette aquaduc claudia maquette

Een maquette is misschien niet een heel voor de hand liggend, maar wel een mooi voorbeeld van een immersive space. Een maquette vraagt wel enige verbeeldingskracht van het publiek of de gebruiker aangezien het in feite een verkleining van hetgene is dat wordt uitgebeeld. Toch is het doel van een maquette heel duidelijk dat je je kunt inleven en een ruimtelijke voorstelling kan maken van een bepaalde ruimte (in dit geval het Rome uit de Klassieke Oudheid)

 

2D: Optische illusie reclamewerk

Ook deze afbeelding is wellicht niet de meest voor de hand liggende keuze voor een 2D voorbeeld Cool-Packaging-0005 van een immersive space, maar ik vind hem toch mooi genoeg om hem uit te leggen. Je ziet hier een reclame die gebruik maakt van gezichts'bedrog'. Het is een 2D afbeelding die een 3D ruimte suggereert. De afbeelding zorgt ervoor dat je je een lege vrachtwagen met een uitstekend flesje voorstelt. Uiteindelijk blijft het natuurlijk gewoon een zeil dat eroverheen is gespannen, en is dus een voorbeeld van een 2D Immersive Space.

 

2,5D: Kijkdoos

Een kijkdoos is een goed voorbeeld van een immersive space in 2,5D. Als je in de doos kijkt zie je kijkdoos een voorstelling van een ruimte, die wordt weergegeven door 2D objecten in een 3D ruimte. Als je je blikveld verandert zul je dus de verschillende (2D) objecten ten opzichte van elkaar zien verschuiven, wat de voorstelling van een 3-dimensionale ruimte helpt voorstellen.