Recycle - Reuse - Recover - Reduce

 

Terugkijkend op de dingen die ik allemaal heb gemaakt in mijn leven, vallen mij een aantal dingen op. Ik houd van patronen en sterke visuele beelden. Altijd als ik mij verveelde ging ik automatisch met wat voor schrijfmateriaal op dat moment voorhanden was (dus niet alleen potloden en pennen, maar ook mijn vingers) aan de slag om een bepaalde compositie te maken. Uiteindelijk ontstond er altijd een enkel beeld waar ik een bepaald gevoel bij had of een compilatie van patronen dat er voor mijn gevoel kloppend en 'juist' uitzag. Dit heb ik mijn hele leven door gedaan. Ook heb ik mij altijd zelfstandig bezig gehouden; ik heb altijd alleen gewerkt. Mede omdat ik een teruggetrokken en introverte persoonlijkheid heb. Ik leef dus op een erg observerende manier in de wereld en heb de behoefte om mijn ’mark’ in een chaotische omgeving achter te laten. In principe ben ik tevreden en in zekere mate trost op hoe en wie ik ben, en doe er ook veel aan mijn eigen persoonlijkheid te behouden. Ik hecht ook veel waarde aan dingen die hun waarde al hebben bewezen in het verleden. Ik ben dan ook absoluut niet gevoelig voor kortstondige hypes, en kijk hier zelfs op neer.

In het kort een aantal merken/producten en personen die mij aanspreken:

Trip-Hop - kalm, subtiel, afwijkend en bijzonder
DJ Dangermouse, uniek, afwijkend
VW Kever, solide, stijlvol, gedegen
SMEG koelkast, solide, gedegen, stijlvol
NAT audio installatie, kwaliteit
Apple Macbook, kwaliteit, stijlvolovereenkomsten tussen deze producten: een bepaalde vorm van retro slaat terug op kwaliteit, consistentie en stijl. Apple en NAT staan voor zeer hoge kwaliteit. Al deze merken hebben een heel duidelijke uitstraling naar de buitenwereld toe.

In het kort heb ik dus een behoefte om mijn gevoel van orde in de chaos aan te brengen, en wel op een unieke wijze. Dit doe ik op een 'self-centerede' wijze.